Gemeente Boxtel verkoopt Van Coothhoeve aan St. Joseph

Van Coothhoeve

Boxtel – De gemeente Boxtel verkoopt de Van Coothhoeve op De Kleine Aarde. Wethouder Peter van de Wiel (ruimtelijke ontwikkeling) en directeur Rob Dekker van Woonstichting St. Joseph hebben daarvoor vandaag een koopovereenkomst ondertekend. De hoeve verwisselt voor 450.000 euro k.k. van eigenaar.

St. Joseph koopt het pand en de bijbehorende grond (in totaal 6400 m2) en zal het verbouwen naar de eisen van deze tijd. Rob Dekker: “Het is een prachtig pand, maar er is eigenlijk nooit iets aan gedaan. Het staat al jaren leeg, de kozijnen zijn slecht en er moet ook op het vlak van energie nog wel het nodige aan gedaan worden. Dat gaan we doen. We beginnen zo snel mogelijk na de bouwvak met de sanering van het asbest uit het pand, daarna gaan we het aan de binnenkant renoveren. Het pand heeft geen monumentale status, maar we kiezen ervoor om de buitenkant toch zoveel mogelijk intact te laten. Dat staat ook uitdrukkelijk in het koopcontract. Het is de bedoeling dat de renovatie
begin volgend jaar afgerond is.”

Nieuwe bestemming

Na de renovatie krijgt de hoeve aan De Munsel 25 een nieuwe bestemming. In het voorhuis wordt een sociale huurwoning gerealiseerd. Het achterhuis krijgt een functie als gemeenschapshuis voor partijen die een link hebben met het terrein. De verhuur van ruimtes in het gemeenschapshuis wordt geregeld via een stichting.

Enthousiast

Wethouder Peter van de Wiel is blij dat vandaag de handtekeningen onder het koopcontract gezet worden. “Ik ben enthousiast dat die mooie leegstaande hoeve nu niet alleen een nieuwe bestemming krijgt, maar ondanks de grootschalige verbouwing toch zoveel mogelijk intact blijft. De Van Coothhoeve is een bekend en een bijzonder pand, dat er straks weer voor jaren tegen kan. Omdat het als gemeenschapshuis ook een relatie krijgt met wat er op De Kleine Aarde gebeurt, ben ik blij dat we met St. Joseph op deze manier invulling kunnen geven aan de Van Coothhoeve. Als de renovatie straks klaar is, heeft De Kleine Aarde er een visitekaartje bij.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam