Gemeente Waalre onderhandelt met Futuris over exploitatie Het Klooster

het Klooster
bron: Google maps

Waalre – Futuris Zorg en Werk neemt vanaf 1 juli de exploitatie van Het Klooster over van Lumens. “Het deel waarin we de verenigingen onderdak zullen bieden, zullen we samen met onze beoogde partner de LEV Groep vorm gaan geven. Voor de ouderenzorg zijn we van plan samen te werken met Valkenhof uit Valkenswaard. We hebben goede hoop dat we de onderhandelingen met de gemeente over de aankoop van Het Klooster positief kunnen afronden. Vooruitlopend hierop nemen we zeker tot 1 januari 2019 de exploitatie over”, zegt Cees van Pagée, directeur van Futuris.

 Nadat de Lumens Groep zich vorig jaar onverwacht terug trok als exploitant, startte de gemeente samen met de verenigingen een zoektocht naar een nieuwe exploitant. Futuris Zorg & Werk was een van de geïnteresseerden die een uitgewerkt plan voor Het Klooster presenteerde aan de werkgroep. “Dit plan past het beste bij de wensen en eisen van de werkgroep en we zijn als gemeente sinds enkele weken in onderhandeling met Futuris over de overname van Het Klooster. Voor ons is van groot belang dat het plan een structurele oplossing biedt voor de verenigingen en dat het de gemeente geen extra geld kost. Wij toetsen de plannen zorgvuldig op haalbaarheid”, aldus burgemeester Brenninkmeijer van de gemeente Waalre.

Ouderen met (beginnende) dementie

Het voorstel, waarbij Het Klooster wordt aangekocht door investeerders die betrokken zijn bij Futuris, omvat een verbouwing waarmee maximaal 30 appartementen gerealiseerd worden voor ouderen met dementie en cliënten (18+) van Futuris die begeleid wonen. Daarnaast blijft Het Klooster, in aangepaste vorm, beschikbaar voor de verenigingen. “Wij gaan vooral kijken hoe we de ruimtes efficiënter kunnen benutten. We hebben goed zicht op de behoeftes van de verschillende verenigingen en gaan in gesprek over de benodigde aanpassingen in de bezetting”, aldus Cees van Pagée, directeur van Futuris.

Verbouwing

De investeerders die betrokken zijn bij Futuris gaan Het Klooster  kopen van de gemeente. “Dit biedt ons de mogelijkheid om duurzame investeringen mogelijk te maken. Na overeenstemming met de gemeente over de aankoopvoorwaarden, gaan we de verbouwing plannen. We hebben inmiddels een aantal top organisaties om ons heen verzameld waarmee we de woonfunctie, een restaurant en een dagbesteding gaan invullen. Hierbij willen we ook experimenteren met nieuwe concepten. Nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen, kunnen we ook deze partijen en plannen bekendmaken.”

Restaurant

Futuris is van plan in het kader van lerend werken jongeren een leer-werk traject te bieden om hiermee de verpleegkundigen van de ouderen in Het Klooster te ondersteunen met praktische zaken. Naast de reguliere zorg voor de bewoners wil Futuris ook een inloop (dagbesteding) realiseren voor dorpsgenoten met beginnende dementie. Het restaurant gaat de dagelijkse maaltijden voor de bewoners verzorgen, maar zal daarnaast ook geopend zijn voor bezoekers. Cees van Pagée: “Indien er voldoende animo is willen we graag met regelmaat een open podium organiseren met studenten van bijvoorbeeld de klein kunst academie. Voor ons is de verbinding met de Waalrese samenleving ontzettend belangrijk.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam