Illegaal keffende hondjes in Veldhoven

illegaal

Veldhoven – De gemeente Veldhoven probeert al een aantal maanden om een man die illegaal honden en katten houdt weg te krijgen. De man houdt de katten en honden in een schuur in het buitengebied en dat ervaart de buurt als overlast.

Bij een leegstaande woning staat een schuurtje, daar houdt de man pomeriaan pups en katten. Volgens de gemeente gaat het hier om ‘bedrijfsmatig houden van honden en katten. Dit komt niet overeen met het bestemmingsplan, daarom is het illegaal. De eigenaar had al een dwangsom opgelegd gekregen, maar hij heeft de dieren nog niet weg gehaald.

Horendol

Volgens de gemeente maakt het constante gekef van de hondjes de bewoners horendol.
De dieren worden gehouden in een schuur aan de Zittard, dit ligt in het buitengebied van Veldhoven. De gemeente stuurde op 9 mei al een brief aan de eigenaar van de dwegkeeshondjes. Er was al opdracht gegeven dat hij uiterlijk 30 maart moest vertrekken. Daarop heeft de man nog geen gehoor gegeven. De termijn werd daarop verlengt tot 1 juli, op straffe van een dwangsom.

Schuurtje ontruimen

De dwangsom kan oplopen tot 7500 Euro, maar toch haalde de man nog steeds zijn dieren niet weg. Er is pas nog gesproken met de man en met de eigenaar van het perceel, aldus de gemeente. Volgens de eigenaar van het perceel zal het schuurtje binnenkort ontruimt worden. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de eigenaar van het perceel en de opstallen ook een last opgelegd heeft gekregen. De gemeente blijft controleren.

De eigenaar van de dieren zegt dat hij zijn 12 honden en katten niet bedrijfsmatig houdt. Volgens hem zijn de dieren zijn eigendom en zijn ze tijdelijk ondergebracht in het schuurtje, omdat zijn relatie verbroken is. En dat de eigenaar van het perceel hem geholpen heeft. Volgens de man is hij op zoek naar nieuwe woonruimte.

Buurtbewoners

De man lijkt op het moment in conflict te zijn met buurtbewoners, zo blijkt uit een bericht op Facebook. De man zegt op 23 juli op zijn Facebook dat zijn pups zijn gestolen en omgebracht door een buurtbewoner. Het reageerde heel veel hondenliefhebbers boos op het bericht.

De eigenaar zegt dat hij maanden geleden bedreigt werd door een buur, die zijn honden wat aan wilde doen. En dat het wel toevallig is dat er nu een hondje dood is.
Volgens de buurt is dit niet het geval, maar zou de man zijn dieren niet goed verzorgen.

Er werden volgens de gemeentewoordvoerder in februari al dieren uit het schuurtje gehaald omdat hij de dieren niet goed verzorgde. Deze dieren heeft de man later weer teug gekregen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam