Lokaal sportakkoord maakt Sporten toegankelijker

Sportakkoord

Deurne – Het Nationaal Sportakkoord, met de titel ‘Sport verenigt Nederland’, werd in de zomer van 2018 door sportminister Bruno Bruins gesloten met de sportwereld en maatschappelijk betrokken partners. Via dit akkoord stellen het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in 2020 en 2021 jaarlijks 23.000 euro ter beschikking in Deurne. Het sluiten van een lokaal sportakkoord is de enige voorwaarde om deze 23.000 euro daadwerkelijk te mogen besteden.

Ambities

In een lokaal sportakkoord maken partijen afspraken over hoe zij met elkaar de ambities op het gebied van sport en bewegen binnen hun gemeente willen bereiken. Voor gemeente Deurne betekent dit dat Deurnese partijen (sport- en beweegaanbieders, zorg, welzijn, onderwijs, overige maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en de gemeente Deurne) afspraken maken over hoe zij samen zo veel mogelijk inwoners van Deurne, in álle levensfasen, met plezier kunnen laten sporten en bewegen.

Doet u mee?

Om samen tot een succesvol Lokaal Sportakkoord te komen hebben we uw hulp nodig. Het akkoord is namelijk geen beleidsstuk van de gemeente, maar een afspraak tussen verschillende partijen waarvan de gemeente er één is. Een onafhankelijke sportformateur – die aangesteld wordt om het proces te begeleiden – let op de inhoud, bewaakt het tijdspad en schrijft het lokaal sportakkoord.

Bent u zelf of namens een organisatie geïnteresseerd in het Lokaal Sportakkoord? Ga dan voor meer informatie naar: www.leefdeurne.nl. U kunt u vóór 10 november op www.leefdeurne.nl aanmelden als u op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen en/of als u een actieve bijdrage wilt leveren aan het Lokaal Sportakkoord.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam