Tweede presentatie in de Annex is een feit

Annex
Danielle Beckers, Schoolverleden, 2014, mixed media

Weert – Stichting Kunstcentrum Weert presenteert in de Annex aan de Meikoel het werk van 21 leden onder de noemer Centraal. Centraal staat de Weerter kunst, de Weerter kunstenaars, in het hart van de stad. Centraal staat het collectief. De tentoonstelling Centraal is te zien van donderdag 5 juli tot en met zondag 26 augustus.

De presentatie Centraal laat werk zien van 21 Weerter kunstenaars. Het werk is heel divers. Zowel in verschijningsvorm, als in formaat en de techniek. Er is geen gezamenlijk thema, maar wel een overeenkomst. De 21 exposanten zijn lid van de Stichting Kunstcentrum Weert. Zij zijn een radertje in het groter geheel. En hiervoor geldt – hoe cliché dan ook – het geheel is groter dan de som der delen. Door samen naar buiten te treden, als groep, wordt een krachtig statement gemaakt. Samen werken, samen exposeren en elkaar inspireren. Dat is wat het Kunstcentrum beoogt.

 

Exposanten

Tijdens de tentoonstelling wordt het werk van de volgende leden van de Stichting gepresenteerd:

Laura Caris, Olga Salmans, Rien van Zeist, Annemarie Borggreven, Saskia Keijzer, Mathilde Pil, Anki Raemaekers, Els Maes-Verdonschot, Rina de Corti, Caroline van der Linden, Rob Kars, Emmy van de Venne, Inge de Monte, Lucy van Duppen, Gemma van Gennip, Helmi Coenders, Bernard Visser, Daniëlle Beckers, Yvonne Schroeten, Angeline Maas en Jorrit de Kort.

Mathilde Pil, Azul profundo, 2018, olieverf op linnen

 

Stichting Kunstcentrum Weert

Stichting Kunstcentrum Weert verenigt uiteenlopende kunstdisciplines. Het streven is het contact tussen de kunstenaars uit de regio onderling, maar ook met de samenleving, te bevorderen. De Stichting biedt gevraagd en ongevraagd creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ook worden in samenwerking met verschillende scholen educatieve projecten op maat ontwikkeld en uitgevoerd.

 

Openingstijden

De Annex is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam