Verkeerslichten terug op kruising Wal – Bilderdijklaan in Eindhoven

stoplicht

Eindhoven – Het college van B&W heeft besloten om weer verkeerslichten te plaatsen op de kruising Wal-Bilderdijklaan. Eind 2017 is de Bilderdijklaan opnieuw ingericht tot een straat met eenrichtingsverkeer, meer groen en voorrang voor fietsers (de Slowlane).

Hellas meer ongelukken

Helaas zijn op de kruising met de Wal sinds die tijd meerdere ongelukken gebeurd. De maatregelen die daarna zijn genomen om de situatie te verbeteren, hebben niet voldoende geholpen. Het plaatsen van verkeerslichten op de kruising Wal-Bilderdijklaan is de enige oplossing om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Verkeerslichten terug in begin 2019

Naar verwachting worden de verkeerslichten begin 2019 geplaatst. Ze worden zo afgesteld dat alle deelnemers aan het verkeer zo goed mogelijk kunnen doorrijden. Toch is het niet te voorkomen dat bussen, auto’s en fietsers soms langer moeten wachten voor ze kunnen oversteken.

Voorkomen beter dan voorrang

Kruisingen zonder verkeerslichten zijn onderdeel van het beleid om gebruik van de fiets aan te moedigen. Maar het voorkomen van ongevallen is belangrijker. In de periode van de opening van de fietsoversteek tot en met de zomer van dit jaar zijn meerdere maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. De Wal is versmald naar één rijstrook. Er is een 30 kilometerzone ingevoerd. Er zijn hoge verkeersdrempels geplaatst. Er zijn stopstrepen en stopborden aangebracht en er is extra verlichting gekomen. Ondanks al deze maatregelen is de conclusie dat de verkeersveiligheid voor fietsers onvoldoende is. Daarom komen de stoplichten terug op de kruising.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam