Voorbereiding nieuwbouw school Nijnsel kan van start

Nijnsel
Ondertekening nieuwbouwovereenkomst. Foto: ©Gemeente Meierijstad

Nijnsel – Vandaag tekenden Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode (SKOSO) en gemeente Meierijstad een samenwerkingsovereenkomst voor de vervangende nieuwbouw van de basisschool in Nijnsel. Hiermee kan de voorbereiding voor de bouw beginnen. De eerste stap daarbij is de selectie van een architect.

Het gebouw dat er nu staat, dateert uit 1972 en is aan vervanging toe. De nieuwe basisschool Sint Antonius van Padua wordt een school voor 180 leerlingen met gymzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuteropvang op de huidige locatie aan de Jasmijnstraat. De leerlingen mogen meedenken over hoe de school en het buitenterrein eruit komen te zien.

Gebouwd volgens BENG-norm

Wethouder Coby van der Pas:“Met deze nieuwe school zetten we een eerste belangrijke stap voor toekomstbestendige onderwijshuisvesting in Meierijstad. Nijnsel heeft straks een basisschool die voldoet aan de eisen van leefbaarheid en gezondheid. En doordat het schoolgebouw wordt gebouwd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) is het ook wat duurzaamheid betreft een echte aanwinst voor Meierijstad!”

Prettig voor personeel en kinderen

Directeur-bestuurder SKOSO, Paul Meessen: “Met het nieuwe gebouw zal de school niet alleen bouwkundig weer bij de tijd zijn, maar kunnen we ook met het onderwijs blijven inspelen op wat de maatschappij van onze kinderen vraagt. Samen met onze partners gaan we voor een duurzaam gebouw dat past in een groene omgeving en waarin het voor kinderen en personeel prettig leren en werken zal zijn.”

De planning is om in het voorjaar van 2019 te beginnen met nieuwbouw en als alles meezit, staat de school er met de start van schooljaar 20/21.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam