Waalre in gesprek: WhatsUpp? Mediaopvoeding!

WhatsUpp
WhatsUpp? Mediatraining.

Waalre – Ouders van nu zijn er niet mee opgegroeid, met sociale media. Jongeren van nu wel. Sociale media zijn een onderdeel van hun leven. Bureau HALT en de Bibliotheek Waalre bundelen donderdagavond 18 april hun expertises met de campagne WhatsUpp? en vertellen op een interactieve manier over gezond online gedrag, en waar het richting onwenselijk, of zelfs strafbaar, gedrag gaat.

WhatsUpp

Vaak weten ouders amper waar hun kind online mee bezig is. Met wie chatten ze? Hoe kunnen conflicten via het scherm oplopen? Tijdens Waalre in Gesprek wordt besproken hoe je als ouder je kind kunt leren op een positieve en verstandige manier om te gaan met sociale media. En ook hoe je je kind kunt leren zich te wapenen tegen allerlei online verleidingen. De sprekers zijn Johan Siefken, HALT-medewerker in Waalre en Silvia Masolijn, mediacoach van de bibliotheek in Waalre.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Heb je na de lezing specifieke vragen, behoefte aan nazorg en/of de juiste doorverwijzing, dan staat een consulent van CMD ook op deze avond voor je klaar.

Praktische informatie

‘Waalre in gesprek; WhatsUpp Mediaopvoeding’ is op donderdag 18 april van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is €2,50 voor bibliotheekleden en €3,- voor niet-leden. Aanmelden: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam