Waarderingssubsidie voor buurtpreventieteams

waarderingssubsidie

Eindhoven – Woensdag 21 februari ontvingen de buurtpreventieteams een cheque van 1000 euro als waardering voor hun inzet voor de terugdringing van de criminaliteit in de Eindhovense buurten. De waarderingssubsidie wordt jaarlijks door de gemeente toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad.

In steeds meer wijken en buurten gaan teams van bewoners bij toerbeurt op pad om te controleren of alles veilig is. En niet zonder succes. De resultaten van de buurtpreventieteams zijn indrukwekkend. De afname van woninginbraken is groter dan in wijken zonder deze teams. Uit onderzoeken blijkt ook dat in wijken met buurtpreventie de criminaliteit met tientallen procenten afneemt.

Daarnaast zijn de buurtpreventieteams een effectieve vorm van buurtontmoeting. Buurtbewoners leggen contacten in de buurt, kennen elkaar en zijn samen aan de slag.

Tijdens een overleg van de coördinatoren van de buurtpreventieteams is de waarderingscheque uitgereikt. Zij kunnen zelf bepalen waar ze de waarderingssubsidie aan gaan besteden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam