Nieuw station Waddinxveen vanaf 12 februari in gebruik

waddinxveen,nieuwe
Foto : Provincie zuid Holland

Waddinxveen – De R-net treinen doen vanaf maandag 12 februari het fonkelnieuwe station Waddinxveen Triangel tussen Alphen aan den Rijn en Gouda aan.

Openbaar vervoer

Reizigers uit de woonwijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlakbij huis of werk op de trein stappen. Ook de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor is dan gereed. Daarmee ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen. In opdracht van de provincie Zuid-Holland realiseerde ProRail het station in R-net stijl en de fiets- en voetgangserstunnel. De gemeente heeft het stationsplein ingericht met een grote fietsenstalling, een kiss&ride strook en parkeerplaatsen.

Verbeteren bereikbaarheid regio

Het nieuwe station Triangel maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland biedt hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn een aantrekkelijke ov-verbinding, waarmee de bereikbaarheid van de regio verbetert. In december 2017 werd het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk in gebruik genomen.

Bron: provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam