Westerwolde klaar voor de winter met gladheidsbestrijdingsplan

gladheidsbestrijdingsplan

Gemeente Westerwolde – De gemeente Westerwolde heeft een nieuw gladheidsbestrijdingsplan voor deze winter. De strooiplannen van vorig jaar zijn op elkaar afgestemd en samengevoegd tot één gladheidsbestrijdingsplan voor Westerwolde. Op basis van praktijkervaring van medewerkers is de nieuwe route van ruim 300 kilometer tot stand gekomen. De strooiroute is zo efficiënt mogelijk ingericht en uitgebreid met diverse wegen. Hierdoor wordt er ruim 25 kilometer meer gestrooid.

Gladheidbestrijdingsplan

In het gladheidbestrijdingsplan staat hoe Westerwolde zich voorbereid op (verwachte) gladheid. Gladheid wordt preventief bestreden, door te strooien nog voordat het glad wordt. Dit gebeurt vaak midden in de nacht, voordat mensen de weg op gaan. De gemeente is verantwoordelijk voor het strooien van het hoofdnet voor auto’s in Westerwolde. De Provincie strooit de provinciale weg.

Strooiroute

Strooizout doet zijn werk als de weg voldoende bereden wordt. Daarom zijn wegen waar nauwelijks verkeer over rijdt niet opgenomen in de strooiroute. Doorgaande wegen (tussen dorpen), busroutes en wegen naar provinciale wegen, scholen en verzorgingstehuizen zijn wel in de route opgenomen. De gemeente werkt hierin nauw samen met de provincie en buurgemeenten om te voorkomen dat wegen voor een deel onbestrooid blijven.
Na dit winterseizoen (2018-2019) worden alle praktijkervaringen, tips en meldingen verzameld en geëvalueerd. Op basis van deze evaluatie wordt de route voor 2019-2020 eventueel aangepast. Het volledige gladheidbestrijdingsplan en de route zijn te vinden op westerwolde.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam