Hilversum start campagne: zet uw fiets in een rek

fiets in een rek
Kaart met fietsparkeerplekken. Kaart: ©Gemeente Hilversum

Hilversum – Het centrum van Hilversum wordt steeds drukker en steeds meer mensen komen op de fiets. Samen met onder andere de ondernemers in het centrum vinden wij het belangrijk dat ons centrum aantrekkelijk, veilig, gastvrij is en toegankelijk voor iedereen. Zowel voor de Hilversummers als voor bezoekers die naar onze stad komen. Daarom start de gemeente de campagne: Zet uw fiets in een rek.

Genoeg  plek

Het is belangrijk dat er voldoende fietsparkeerplekken zijn in het centrum. Hier wordt hard aan gewerkt. Wethouder Arno Scheepers: “Het afgelopen jaar zijn er 500 extra plekken bijgeplaatst op de Markt, de Groest, de Spuisteeg en rond de Kerkbrink. In juli worden er nog eens ruim 50 extra rekken achter Mout bijgeplaatst. Ook zijn wij druk bezig met een inpandige stalling in het centrum. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.”

Aantrekkelijk centrum

Overlast van verkeerd geparkeerde fietsen willen wij tegen gaan.  Zodat ons centrum aantrekkelijk blijft voor iedereen. Arno Scheepers: “Er zijn afspraken gemaakt over waar fietsers wel en niet mogen parkeren.  Een van de afspraken is dat fietsers hun fiets in een rek moeten plaatsen. Daarnaast komt er in het hart van het voetgangersgebied, de winkelstraten, een fietsparkeerverbod. Ook hier moeten de fietsen in een rek geplaatst worden. De fietsen mogen hier niet meer worden neergezet buiten een rek. Hiermee voorkomen wij gevaarlijke situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten en blijven looproutes vrij.”

Campagne: zet uw fiets in een rek

Op 1 augustus starten de gemeente samen met Hilversum Marketing een uitgebreide gedragscampagne om fietsers te informeren waar de fiets wel en niet geparkeerd kan worden en welke regels er gelden voor het fietsparkeren in het centrum. In augustus en september zijn er regelmatig fietscoaches in het centrum aanwezig om de fietsers hierbij te helpen. Daarnaast komen er verschillende communicatie-uitingen. Vanaf half september worden fietsen die niet in een rek geparkeerd staan afgevoerd naar ons fietsdepot op de Kerkbrink. In de eerste maand van handhaving kan de fiets nog gratis opgehaald worden, maar vanaf 15 oktober moet er betaald worden om de fiets weer in eigendom te krijgen.

Meer informatie is te vinden op: www.hilversum.nl/fietsparkeren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam