‘Spoken word’, muziek en pöezietalent tijdens Avond van de Stadsdichter

Avond van de Stadsdichter

Hilversum – De Avond van de Stadsdichter – op 31 januari in de Vorstin – is de avond van Mieke van Zonneveld. De Hilversumse stadsdichter stelde zelf het programma voor deze gratis toegankelijke avond samen. De ingrediënten: spoken word, wereldmuziek en veel ruimte voor jong poëzietalent. Met de Avond van de Stadsdichter bewijst Mieke van Zonneveld dat poëzie hartstikke hip is en vele vormen kent.

In de Vorstin komen wereldmuziek en poëzie samen. Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter Eline, het trio En Vrac brengt gedichten op muziek, Prakaash & Yash betreden het podium met een Indiase tabla-act en er is Nederlandstalige hiphop van Sean. Tussen de optredens door zijn de favorieten gedichten van Mieke én haar stadsgedichten voor Hilversum in verschillende performances te horen. De presentatie van de avond is in handen van dichter Simon Mulder.

Poëzie-battle

Tien leerlingen van drie middelbare scholen – de Alberdingk Thijm MAVO, het A. Roland Holst College en de International School Hilversum – mogen hun gedichten voordragen op het podium van de Vorstin. Deze tien scholieren zijn de winnaars van de voorronde die op 10 januari plaatsvond in de bibliotheek Hilversum. In aanloop naar deze voorronde kregen zij les van de School der Poëzie. Een deskundige jury kiest uiteindelijk twee winnaars. Deze jury bestaat uit burgemeester Pieter Broertjes, bibliotheekdirecteur Els Brons, voormalig stadsdichter Robert Grijsen, Vorstin-programmeur Masja Schimscheimer en Wonderfeel-directeur Tamar Brüggemann.

De poëzie-battle is een idee van Mieke van Zonneveld. “Ik wil graag scholieren bij deze avond betrekken. Er zijn veel tieners die gedichten schrijven, zonder dat iemand daar iets vanaf weet. Als je echt wil weten wat jongeren bezighoudt én een uniek inkijkje wil in de manier waarop ze de wereld beleven, dan moet je hun gedichten lezen! Veel jongeren stoppen met schrijven na de puberteit. Dat is zonde! Ik hoop dat dit traject getalenteerde leerlingen stimuleert om te blijven schrijven.”

Over Mieke van Zonneveld

Mieke van Zonneveld (1989) is dichter, letterkundige en docent Nederlands aan de International School Alberdingk Thijm in Hilversum. Sinds januari 2018 is zij de stadsdichter van Hilversum.

De Avond van de Stadsdichter vindt plaats op donderdag 31 januari 2019 in de Vorstin. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.stadsdichterhilversum.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam