Autobrand bedreigt woningen aan Ganzenhof in Ouderkerk aan den IJssel

Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Ouderkerk aan den IJssel – Om 23.23 uur kwam er bij de brandweer van Ouderkerk een melding binnen van een gebouwbrand aan de Ganzenhof. Bij aankomst van de brandweer, bleek het echter om een autobrand te gaan.

Carport

De auto stond in een carport tussen twee woningen in. De brandweer was druk met blussen en schaalde op naar middelbrand. Niet alleen omdat de vlammen niet direct te doven vielen en er hevige rookontwikkeling ontstaan was. De opschaling was ook bedoeld omdat het voertuig tussen twee huizen stond ingeklemd en dus een direct risico vormde voor de aanleunde woningen.

Meerdere korpsen

Naast het korps van Ouderkerk, was ook de ladderwagen van Bergambacht en de brandweer van Krimpen aan den IJssel opgeroepen. Met de ladderwagen werd eerst gecontroleerd of er mogelijk doorslag van de brand naar één van de woningen was ontstaan. In ieder geval werd de ladderwagen met blusmiddelen ingezet om ook het dak nat te maken.

Oorzaak

De oorzaak van de autobrand rust vermoedelijk in een kortsluiting in de elektronica van de auto. Uiteraard zal nader onderzoek dit later nog moeten aantonen. De brandweer was rond middernacht in ieder geval met veel manschappen op de been en nog druk bezig met controles en nablussen.

© Regio Online

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam