Bevrijdingsvuur komt naar Krimpen

Bevrijdingsvuur

Krimpen aan den IJssel – Op zaterdag 5 mei brengen Runners naar Krimpen het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Krimpen aan den IJssel. De Bevrijdingsvuurestafette is een landelijk evenement in het kader van Bevrijdingsdag.

Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is.

Nationale Bevrijdingsvuurestafette

Na de Bevrijdingsvuurceremonie vertrekken vanaf deze historische locatie verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette door heel Nederland te verspreiden. De estafette symboliseert de Bevrijding van Nederland en vormt een belangrijke overgang van het herdenken op 4 mei naar het vieren van de vrijheid op 5 mei. De aankomst van het Bevrijdingsvuur in de ochtend in ruim 200 gemeenten luidt op bijzondere wijze de lokale 5 mei viering in.

Runners naar Krimpen

Het team Runners naar Krimpen bestaat uit 6 hardlopers, 4 fietsers, 1 verzorgende en 2 chauffeurs. Initiatiefneemster Ingeborg de Vries  is een kleindochter uit een familie waar WOII voor veel leed heeft gezorgd. Omdat zij zelf 45 jaar is en ’45 het jaar van bevrijding is, vindt ze het extra bijzonder om bevrijdingsvuur over te brengen.

Het team wordt ondersteund door Rabobank Krimpen en Fysiotherapie MSC en hoopt op meer sponsoren om de kosten voor deze bijzondere gebeurtenis te kunnen dekken. Wilt u ook dat het Bevrijdingsvuur naar Krimpen komt en wilt u dit steunen?

In totaal is € 990 nodig en elke bijdrage is welkom.  Runners naar Krimpen is bereikbaar via Bevrijdingsvuurkrimpen@gmail.com of Facebookpagina Bevrijdingsvuur Krimpen aan den IJssel.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam