Brand in cel gevangenis Krimpen aan den IJssel

containerbrand, Cel

Krimpen aan den IJssel- Zondagavond 14 januari kwam er rond 22:20 bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen van een automatisch brandalarm in een cel van de gevangenis in Krimpen aan den IJssel. De meldkamer stuurde direct de tankautospuit van Krimpen en de tankautospuit van Capelle aan den IJssel naar de melding.

Al snel opgeschaald naar Middelbrand

Nadat de meldkamer de melder om meer informatie had gevraagd werd al snel duidelijk dat er daadwerkelijk spraken was van rookontwikkeling daarom is er door de meldkamer direct opgeschaald naar middelbrand. De meldkamer stuurde direct de Hoogwerker en een officier van dienst naar de melding.

Ook ambulance naar brand door protocol

De meldkamer deelde de melding direct met de meldkamer van de ambulance. Door een protocol moet er bij een brand in een gevangenis altijd een ambulance en een Officier van dienst geneeskunde ter plaatse komen om eventuele slachtoffers direct te kunnen behandelen.

Brand bleek al geblust bij aankomst van de brandweer

De brandweer van Krimpen en Capelle waren snel ter plaatste. Toen de brandweer ter plaatste was bleek al snel dat de brand al was geblust. Nadat de brandweer een controle hadden gedaan konden de hulpdiensten snel weer inzetbaar worden gemeld voor een andere melding.

Brandweer Capelle met spoed vertrokken bij Gevangenis

Toen de brandweerwagens van Capelle terug naar de kazerne wilden gaan kregen hun direct een melding van een Gebouwbrand aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. De Vrijwilligers van brandweer Capelle waren eerder ter plaatste en hebben een onderzoek ingesteld. Na dit onderzoek bleek dat er geen brand was en daardoor konden de brandweerwagens toch weer terug naar hun kazerne

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam