Brand woonboot in Stormpolder zorgt voor veel rookontwikkeling

Rookontwikkeling
Brand Schaardijk Stormpolder - Foto: © Jeffrey groen voor Regio Online

Krimpen aan den IJssel – Vlak voor middernacht werden hulpdiensten opgeroepen voor een middelbrand aan de Schaarsdijk in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. Er was een stevige rookontwikkeling en aardig wat stank.

Rookontwikkeling

De rookontwikkeling was wel beperkt tot het terrein rondom de woonboot. Er stond weinig wind, waardoor de rookontwikkeling zich niet over een groter gebied uitbreidde. Wel was de stank van rook en mogelijk andere materialen duidelijk te ruiken. Brandweerlieden die de brand bestreden liepen ook met zuurstofmaskers op.

Dak woonboot zorgt voor rookontwikkeling

Op de bewuste locatie liggen een aantal woonboten. Volgens getuigen ging het om een brand van het dak en de dakbedekking van de woonboot. Het soort dakbedekking zou de rookontwikkeling en stank kunnen verklaren.

Hulpdiensten snel

De brandweer en politie waren snel ter plaatse en konden direct aan de bluswerkzaamheden beginnen. Hiermee hebben zij overslag naar andere woonboten of panden in de omgeving weten te voorkomen.

Oorzaak en gevolg

Voor zover bekend is het alleen bij materiële schade gebleven. Er waren in ieder geval geen ambulances ter plaatse. Van slachtoffers is daarom niets bekend. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend en zal na het brand meester ongetwijfeld onderzocht worden. Op de Facebookpagina van de brandweer Krimpen aan den IJssel is later meestal meer na te lezen over de melding.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam