Bruggen vervangen op B-wegen in Krimpenerwaard

B-wegen
Brug Kerkweg - door Egbert van den Bosch - © Regio Online

Krimpenerwaard – Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is in de zomer van 2017 begonnen met groot onderhoud aan kleine bruggen op B-wegen in de Krimpenerwaard. Het werk heeft meer tijd in beslag genomen dan verwacht, maar inmiddels kan het verkeer weer gebruik maken van de wegen.

Bruggen vernieuwen of weglaten

Een aantal kleine bruggen zijn vervangen door compleet nieuwe exemplaren. Bijvoorbeeld bij de kruising Tiendweg/Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel. Hier lagen twee bruggetjes vlak bij elkaar. Eén is er vervangen voor een nieuwe. De andere op de Tiendweg heeft men laten vervallen. Hier ligt nu een zogenaamde duiker onder het wegdek.

Duiker Tiendweg – door Egbert van den Bosch – © Regio Online

Overzichtelijker

Ook op de Oudelandse weg zijn diverse bruggen voor duikers vervangen. De iets grotere brug die op de scheiding van Ouderkerk en Berkenwoude lag is door een kleiner exemplaar vervangen. Hierdoor ligt de brug niet meer in een bocht, maar is overzichtelijker geworden.

Brug Oudelandse weg – door Egbert van den Bosch – © Regio Online

Afronden

Het betreft hier gepland onderhoud dat eens in de 40 tot 50 jaar moet worden uitgevoerd. Het afwerken van de bruggen en de duikers neemt waarschijnlijk nog een aantal weken in beslag.

© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam