Dijkverbetering en vervanging kabels en leidingen IJsseldijk-Noord

0
207
Dijkverbetering
Op de foto vlnr. Boven : Toon van der Klugt (HHSK), Berend de Graaf (Stedin), Huib Glerum (Oasen), Rob Hofman (Oasen) en Rolf Bos (gemeente Krimpenerwaard) Onder: Arjan Gelderblom (Stedin), Ruud Bot (Oasen), Ria Boere (gemeente Krimpenerwaard) en Peter Oskam (Rekam)

Donderdag 30 november 2017 ondertekenden Ria Boere, wethouder gemeente Krimpenerwaard, Arjan Gelderblom, manager Stedin, Ruud Bot, manager Oasen en Peter Oskam, directeur Rekam, op het gemeentekantoor in Stolwijk een samenwerkings-overeenkomst voor grootschalige werkzaamheden aan de IJsseldijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Lageweg. Dit onder toeziend oog van Toon van der Klugt, hoogheemraad en loco-dijkgraaf van hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Vervanging kabels en leidingen

Vanaf 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van kabels en leidingen aan de IJsseldijk. Onder leiding van wethouder Boere, hoogheemraad Van der Klugt, directeur Oskam werd de afgelopen jaren de samenwerking intensief voorbereid.

Dijkverbetering

De IJsseldijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Lageweg moet in het kader van het Hoog Water Beschermingsplan worden verbeterd. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) gaat aan de slag met deze dijkverbetering. Voordat dit werk start, moeten eerst diverse kabels en leidingen uit de dijk worden verlegd. In de samenwerkingsovereenkomst is geregeld dat meerdere partijen hiermee aan de slag gaan. Zo worden de gasleidingen- en elektrakabels door Stedin gedeeltelijk vernieuwd, het persriool door de gemeente Krimpenerwaard en de waterleiding door Oasen. Rekam verricht op hetzelfde moment voorbereidingen voor de aanleg van een  glasvezelkabel, om de woningen mogelijk in de toekomst aan te kunnen sluiten.

Onderzoek en informatie

Begin 2018 starten de voorbereidende onderzoeken en verkenningen en de gesprekken met de grondeigenaren. De verwachte uitvoering van de werkzaamheden is eind 2018. Een deel van de vernieuwde kabels en leidingen komen niet meer in de dijk te liggen, maar worden in het achtergelegen land aangelegd. In het voorjaar van 2018 organiseert gemeente Krimpenerwaard met alle betrokken partijen een aantal informatiebijeenkomsten voor de bewoners en bedrijven over het verleggen van de kabels en leidingen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here