Home Regio Krimpenerwaard Drukke voorjaarsfair bij de Graaff Planten & Diervoeders

Drukke voorjaarsfair bij de Graaff Planten & Diervoeders

Lekkerkerk – zaterdag was er weer een voorjaarsfair bij de Graaff Planten & Diervoeders in Lekkerkerk. Het was heerlijk weer en er was veel te doen. Veel mensen kwamen even een kijkje nemen.

Er stond een groot springkussen en kinderen konden een rondje op de pony rijden. Ze konden kiezen voor de Shetlander of de Tinker. Een klein jongetje vond de Shetlander al erg hoog, maar hij vond het wel geweldig om er op te mogen rijden. Maar ook volwassenen reden graag een ritje op de bonte Tinker. De paardjes hadden het ook naar hun zin en werden goed verzorgt.

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Het ritje met de paardjes ging een stukje over de Tiendweg-Oost waaraan de kwekerij gehuisvest is. Sommige kinderen durfde zelfs even in galop.

Viswedstrijd

Ook dit jaar was er weer een viswedstrijd. Er waren dit jaar ook veel meisjes die mee gingen vissen. De deelnemers kregen instructies hoe ze hun hengel moesten hanteren. Ook kregen zij visles van Willem Leyting van de HSV de lek uit Lekkerkerk. De hengels werden verzorgt door de Graaff Planten & Diervoeders . Ook dit jaar werden weer mooie prijzen uitgereikt aan de winnaars. Zo kwam Keano Slaman op de eerste plaats, Daan de graaff net als vorig jaar op de tweede plaats en Dane van de velden behaalde de derde plaats.

Foto: © de Graaff Planten & Diervoeders

Verschillende kramen

Op het terrein stonden verschillende kramen. Zo kon je lekker eten kopen, zoals een heerlijk broodje gerookte paling, lekkere Indische hapjes, kaas en versgebakken stroopwafels en de ijskar ontbrak dit jaar natuurlijk ook niet.
Er stonden ook kramen met diervoeder en mooie creatieve spulletjes. Ook waren dit jaar de dierenartsen van de Crimpenerwaert dierenartsen weer aanwezig. Je kon daar advies vragen over je huisdier of je huisdier gratis laten nakijken. Ook was bierbrouwerij Argentum aanwezig. Dit jaar was er ook een smid. André Vd Velden maakt hele mooie dingen van metaal. Hij liet zien hoe het werkt en wat hij kan. Er was veel intresse voor zijn kleine smederij en de prachtige dingen die hij maakt.

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Planten & dieren en tuin & Landschap

Ook werden er veel planten en bloemen verkocht. Eigenaresse Lenneke had het erg druk in haar winkel met mensen die kwamen voor dierenvoer, vis spullen of planten en bloemen. De kwekerij heeft tegenwoordig ook veel soorten diervoer en dierbenodigdheden. Wat er niet in de winkel te vinden is, kan besteld worden. Ook grote balen stro, hooi en vlas zijn er verkrijgbaar. Bij de Graaf tuin en landschap kunt u als particulier of bedrijf terecht voor advies, ontwerp en aanleg en onderhoud van uw tuin.
Ze zijn gevestigd aan de Tiendweg Oost 1 in Lekkerkerk en zeker de moeite waard om eens langs te gaan en een praatje te maken of advies te vragen aan de sympathieke eigenares en medewerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Reconstructie Slotenbuurt in Zegveld gereed

Zegveld - De werkzaamheden in de Slotenbuurt in Zegveld zijn afgerond. Ondanks een flinke tegenvaller halverwege 2019, waarbij een onvoorzien dikke...

Algeheel verbod Goeree-Overflakkee recreatief verblijf

Goeree-Overflakkee - Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft besloten om een algeheel verbod in te stellen op recreatief verblijf op campings, recreatieparken en...

Capelse huiseigenaren krijgen 90 euro cadeau voor energiebesparing

Capelle aan den IJssel, 7 april 2020 - De gemeente gaat Capelse huiseigenaren helpen om te besparen op de energierekening. Met...

Kroeg in Nijmegen open ondanks coronaregels

Nijmegen – Ondanks de coronamaatregelen was op de nacht van dinsdag op woensdag een kroeg open in Nijmegen. 22 bezoekers waren...

Proefopstelling naar groene kademuren Nieuwe Mark

Breda - De gemeente Breda wil met een proefopstelling beginnen met de muren en de kades van de Nieuwe Mark vergroenen...