Einde fileleed Algerabrug eindelijk in zicht

algeracorridor
Algerabrug Krimpen aan den IJssel - Foto: Jeffrey Groen © Regio Online

Krimpen aan den IJssel – Na tientallen jaren van toenemende verkeersdrukte, dagelijkse opstoppingen en fileleed, lijkt dan nu eindelijk een akkoord bereikt over de aanpak van het knelpunt Algerabrug. Nadat onlangs een nieuwe oeververbinding bij Krimpen aan de Lek van de baan was en aan Rotterdam-Zuid werd toegewezen, bleef men in ‘de knoop zitten’ met het verkeersprobleem over de Algerabrug.

Minder fileleed voor 90 miljoen

De gezamenlijke aanpak van de Algerabrug is tot stand gekomen door het Rijk, provincie Zuid-Holland, metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. De kosten van het project zullen ongeveer 90 miljoen euro gaan kosten.

Korte en lange termijn

Voor de korte termijn is 22 miljoen beschikbaar voor de eerste aanpassingen. De rest van het geld is voor de lange termijn oplossing bedoeld. Dit geeft alle betrokken partijen de tijd om de aanpak van de knelpunten rondom en aan de Algerabrug goed voor te bereiden.

Meer weg, eigen fietsbrug

In het plan zal de Algerabrug vier rijbanen krijgen. Hiermee komen dan de wisselstrook en het huidige fiets- en voetgangersgedeelte te vervallen. Voor hen zal er een aparte fly-over gebouwd gaan worden naast de brug. Ook zal er nog meer ingezet worden om het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren.

Kruispunt

Op dit moment is de gemeente Krimpen aan den IJssel druk bezig met aanpassingen aan en rondom het grote kruispunt. Dit was vooral nodig vanwege de slechte staat van de funderingen onder het kruispunt. Tegelijkertijd wordt ook het busverkeer op een andere manier ingepast, zodat het huidige busstation komt te vervallen en bussen de weg niet steeds meer hoeven te kruisen.

De plannen voor de aanpak van de Algerabrug zullen wel langere tijd vergen om uitgevoerd te worden. Op dit moment verwacht men over tien jaar klaar te zijn.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam