Explosie en brand verwoesten schip in Krimpen

© Regio Online. Fotograaf: Jeffrey Groen

Krimpen aan den IJssel – Tussen 16.15 en 16.30 uur vond er in het kleine haventje in de Sliksloot, een explosie plaats op een plezierjacht, waarbij ook brand uitbrak. Hierbij bleek ook sprake te zijn van een gewond persoon. Hierop werden direct diverse hulpdiensten gealarmeerd om uit te rukken.

Hulpdiensten

De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig, evenals de politie. Daarnaast was er een ambulance die geassisteerd werd door het Mobiel Medisch Team (MMT), dat met de  traumahelikopter dichtbij de plaats van het ongeval was afgezet.

Explosie in het vooronder

Voor zover duidelijk, lijkt de ontploffing van een gasfles in het vooronder van het jacht de oorzaak. Een getuige sprak over een “harde klap”. Hierbij raakte een persoon aan boord gewond. Over de ernst van de verwondingen werden geen mededelingen gedaan. De gewonde is met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Schade aanzienlijk

De schade aan het jacht is aanzienlijk. Waarschijnlijk kan deze als verloren worden beschouwd. Diverse wrakstukken dreven in het water, maar het jacht was niet aan het zinken. De brandweer wist een andere gasfles nog veilig te stellen. Er wordt nog uitvoerig onderzoek door politie en brandweer gedaan naar de exacte oorzaak.

Fotografie: Jeffrey Groen en Richard Luthart – © Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam