Feestelijk Nieuwjaarsconcert Symfonisch Blaasorkest

Foto: Joke Rietveld © Regio Online

Krimpen aan de Lek – Het Symfonisch Blaasorkest heeft al heel wat concerten gegeven. Ook de sporthal de Walvis krijgen zij steeds weer vol met hun prachtig uitgevoerde concerten. Zo gaven zij vorig jaar nog een prachtig kerstconcert en een geweldig voorjaarsconcert waar veel mensen van genoten. 

Dit jaar bereiden de orkestleden zich voor op het traditioneel Nieuwjaarsconcert wat zij op 5 januari 2019 ten gehore gaan brengen. Het SBO heeft daar voor een feestelijk programma. Er is een gevarieerd programma met verschillende acts.
U wordt meegenomen met het echte blaasmuziek van Alfred Reed naar het klassieke nieuwjaarsrepetoire van Strauss en de bruisende ouvertures van Verdi om op te walsen en weg te dromen. Ook zal zangeres Marjolijne Apituley na de pauze het feest opluisteren met haar optreden als solist. Zij komt van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Dirigent Ivan Hut

De vaste dirigent van het Symfonisch Blaasorkest, Carlo Balemans, is er dit keer niet bij.
Balemans gaat met een eigen productie de wereld rond en kan daardoor het orkest niet leiden. Als vervanger is dirigent Ivan Hut degene die het SBO naar muzikale hoogtepunten brengt. Ivan Hut is afkomstig uit Kroatië en zeker niet de eerste de beste. Hij is onder andere geselecteerd als kandidaat voor de mastserclass directie van Valery Gergiev tijdens het Gerglev Festival dit jaar.

 

  • Het concert wordt gegeven op 5 januari in Sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek, Groenland 37.
  • Aanvang 20:00 uur.
  • Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur (€10) of in de voorverkoop (€8,50) via de site van het SBO.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam