Geen krediet voor verkeersmaatregelen Ouverturelaan

Ouverturelaan
Besluitsvoorbereidende raadsvergadering 8 maart 2018

Krimpen aan den IJssel – Vanavond, donderdag 8 maart 2018, is in de Besluitsvoorbereidende Raadsvergadering, het besluit gevallen om het vrijmaken van een krediet van € 95.000,00 voor verkeersmaatregelen aan de Ouverturelaan niet aan de Raad voor te leggen.

Lang beraad over 1 agendapunt

Aan het besluit ging een uitzonderlijk lang overleg plaats over dit enen agendapunt, waarbij ook spreekrecht was gegeven aan de heer E. Dijkman, namens de winkeliersvereniging De Olm en aan de heer R. Kieffer, namens bewoners Ouverturelaan. Voorzitter van de vergadering, Kirsten Jaarsma, noemde de twee uur en een kwartier die besteed werd aan dit ene agendapunt uniek.

Duidelijk geen draagvlak

Voor de gevraagde spitsonderbreker tijdens de spitsuren voor de Ouverturelaan, bleek unaniem geen steun te vinden. Verantwoordelijk wethouder Marco Oosterwijk benadrukte dat hij met de voorgelegde opdracht van de raad en de huidige mogelijkheden, het college tot geen ander voorstel kon komen dan het voorgelegde. Dit gezegd hebbende kon er tot geen andere conclussie gekomen worden, dat het indien voor de kredietstelling  van het voorstel geen draagvlak heeft. Hiermee werd het voorstel feitelijk door de wethouder teruggetrokken en zal niet in de gemeenteraadsvergadering als agendapunt worden opgenomen.

Geen jaren duren, maar wel met ander college

Het betekent niet dat er niets gedaan zal worden voor de bewoners van de Ouverturelaan en waar mogelijk de verkeersveiligheid verbeterd zal worden. Een groter besluit zal samenhangen met herinrichting van het grote kruispunt C.G. Roosweg/Nieuwe Tiendweg en de wijk Lansingh-Zuid in 2021.

© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam