Groot alarm in Ouderkerk voor pannetje

Groot alarm, bericht
© Regio online. Fotograaf: Jeffrey Groen

Ouderkerk aan den IJssel – Precies om 21.37 uur kwam er melding bij de hulpdiensten binnen voor een groot alarm van een rookmelder in gebouw Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel. Al binnen 1 minuut werd dit alarm opgeschaald naar een Grip 1 melding.

Groot alarm met Grip 1

Grip 1 is een groot alarm waarbij alle toeters en bellen los gaan en alle denkbare hulpdiensten opgeroepen worden. Dat kan te maken met de omvang van het incident, maar ook met de gevaarzetting voor omwonenden. Geerestein is een flatgebouw met levensloopbestendige appartementen. Een mogelijke ontruiming zou niet ondenkbaar zijn in geval van sterke rookontwikkeling bijvoorbeeld en dan zijn er gewoon veel hulpverleners nodig.

© Regio online. Fotograaf: Richard Luthart

Brandweer Ouderkerk net op oefening in Capelle

Op het moment van de melding stond de brandweer van Ouderkerk op het punt van vertrekken bij hun collega’s van de kazerne Capelle aan den IJssel voor een oefening met een hoogwerker. Vandaar dat eerst de brandweer Krimpen aan den IJssel arriveerde, krap gevolgd door de brandweer Ouderkerk.

© Regio online. Fotograaf: Jeffrey Groen

Geen paniek, gewoon een pannetje

Gelukkig bleek de ‘paniek’ van de Grip 1 overbodig, want het bleek te gaan om een pannetje dat iets te lang op het vuur had gestaan en daardoor enige rookontwikkeling gaf. Daarom ging de rookmelder af.

© Regio online. Fotograaf: Jeffrey Groen

Lang alarm voor hulp arriveert

Volgens een bewoonster was het alarm al een half uur bezig, voordat de brandweer arriveerde. In werkelijkheid was dit een krappe 20 minuten. Hoewel onze verslaggevers op het moment van de melding zelf in Krimpen aan den IJssel verbleven, waren zij toch als eerste ter plaatse in Ouderkerk aan den IJssel.

© Regio online. Fotograaf: Jeffrey Groen

De afloop

Waarom de melding was opgeschaald naar een Grip 1 is onduidelijk, maar de meeste extra hulpdiensten konden op tijd worden afgemeld. Het pannetje was door een bewoonster zelf geblust en er was nauwelijks of geen schade. Ook is er niemand gewond geraakt. Hoe het echter met het pannetje is afgelopen blijft vooralsnog onduidelijk.

© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam