Krimpens Kompliment voor vrijwilligers zorgcentrum Crimpenersteyn

Crimpenersteyn
Het Krimpens Kompliment 2018 ging naar de vrijwilligers van zorgcentrum Crimpenersteyn - Foto: © John Wijntjes

Krimpen aan den IJssel – Op vrijdag 7 december heeft wethouder Kirsten Jaarsma het Krimpens Kompliment! 2018 overhandigd aan de vrijwilligers van zorgcentrum Crimpenersteyn. Kirsten Jaarsma, voorzitter van de jury, licht de keuze toe: “De vrijwilligers van Crimpenersteyn raken de bewoners in hun dagelijkse bestaan. Zij zorgen voor gezelligheid, contact met elkaar en ontlasten het verzorgende personeel die daardoor meer tijd heeft voor de primaire zorgtaken. Het feit dat Crimpenersteyn op maar liefst 225 vrijwilligers kan rekenen is werkelijk een Krimpens Kompliment waard.”

Beeldend kunstwerk

De jury was unaniem in haar keus. De vrijwilligers van zorgcentrum Crimpenersteyn kregen de cheque van € 250,- en een beeldend kunstwerk van de Krimpense kunstenaar de heer Freek Higler.

In het zonnetje zetten

Niet alleen de winnaars van het Krimpens Kompliment! werden in het zonnetje gezet. Ook de overige negen genomineerden werden toegesproken door de persoon die hen heeft voorgedragen en ontvingen een bos bloemen.

Nominatie uit eigen organisatie

De vrijwilligers zijn genomineerd door iemand uit de eigen organisatie of uit de persoonlijke kring. Het is de jury die de uiteindelijke keuze heeft gemaakt. De jury bestond dit jaar uit wethouder Kirsten Jaarsma en vijf gemeenteraadsleden. Zij hadden de moeilijke taak om uit alle inzendingen de winnaar van deze vrijwilligersprijs te kiezen.

Krimpens Kompliment!

In Krimpen aan den IJssel wonen heel veel mensen die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Maar ook om anderen -die dat nodig hebben- te helpen. Vrijwilligerswerk is belangrijk. Verenigingen, stichtingen en (maatschappelijke) organisaties kunnen vaak niet zonder vrijwilligers. Om waardering te uiten, heeft het gemeentebestuur het Krimpens Kompliment! in het leven geroepen. Met deze prijs wil het gemeentebestuur mensen stimuleren om zich maatschappelijk actief in te zetten. Op deze manier geven we ook een gezicht aan de Kracht van Krimpen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam