Leefbaar Krimpen wil taaleis invoeren

Foto: Pixabay

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar Krimpen heeft het College van B&W in Krimpen aan den IJssel schriftelijke vragen gesteld omtrent de taaleis en tegenprestatie van inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen.Dit naar aanleiding van een onderzoek door het CBS in opdracht van staatssecretaris van Ark.

Bijna geen enkele gemeente voldoet aan taaleis

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat in vrijwel geen enkele Nederlandse gemeente een sanctie wordt opgelegd aan inwoners die onvoldoende de Nederlandse taal spreken. Dat terwijl daar wel voldoende middelen voor aanwezig zijn. Bovendien wordt gesteld dat in 40% van de gemeenten er geen tegenprestatie wordt verlangd van inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen.

Overwegen van motie voor invoeren taaleis

Leefbaar Krimpen wil van het College weten of dit ook in Krimpen aan den IJssel het geval is. Mocht dat zo zijn dan overweegt Leefbaar Krimpen een motie in te dienen waarin het College zal worden opgeroepen de taaleis en tegenprestatie te gaan invoeren.De lokale coalitiepartij vindt het van het grootste belang dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

Nederlandse taal vanzelfsprekend

De Nederlandse taal spreken is daarbij min of meer vanzelfsprekend. Zeker omdat dit de kans op het vinden van een baan een stuk groter maakt.Daarnaast vind Leefbaar Krimpen het uitvoeren van een tegenprestatie voor het ontvangen van een uitkering niet meer dan normaal.

Geen passief beleid

Bij een werkgever ontvang je tenslotte ook alleen salaris als je daar werk voor uitvoert.Bovendien houden de uitkeringsgerechtigden op deze manier meer contact met de samenleving, wat weer een groot voordeel is. Uiteindelijk doel is tenslotte terugkeer in de maatschappij waarbij men geen uitkering meer nodig heeft.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam