Marco Oosterwijk nu wethouder in Ridderkerk

Marco Oosterwijk , fractievoorzitter SGP Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Zoals in onze eerdere berichtgevingen over de raadsvergadering van 31 januari 2019, was het een bijeenkomst met veel gebeurtenissen en ‘personeelswisselingen’. Voormalig SGP wethouder Marco Oosterwijk was aan het begin van de avond nog in Krimpen, maar eindigde in Ridderkerk, waar hij beëdigd werd als nieuwe wethouder voor die gemeente.

Afscheid volgt later

Het officiële afscheid van Oosterwijk volgt op een latere datum, omdat de agenda van de raad al behoorlijk vol zat en Oosterwijk zelf ook elders verwacht werd. Marco Oosterwijk heeft als wethouder in Krimpen veel lof gekregen voor het vervullen van zijn functie, zowel door zijn eigen aanhang, als inwoners met een andere kijk op het leven.

Werk naar eer en geweten

Oosterwijk staat in Krimpen bekend als iemand die zijn werk naar eer en geweten heeft gedaan en altijd open stond voor het gesprek. Hoewel zeker niet iedereen zijn visie deelde, was er vooral veel respect. Natuurlijk lagen er ook pijnpunten, zoals vrouwenrechten, het regenboogakkoord en de zondagsopening van winkels.

Kritische noot

Een kleine kritische noot past bij zijn eerdere opstelling richting huidig wethouder John Janson. Oosterwijk plaatste een kanttekening bij zijn benoeming, omdat hij niet in de gemeente Krimpen aan den IJssel woonde of op korte termijn zou komen wonen. Nu hijzelf wethouder in Ridderkerk is, blijft hij toch in Krimpen aan den IJssel wonen. Dat lijkt een beetje dubbel.

Gemis en aanwinst

Toch zal zijn inbreng in de Krimpense politiek zeker gemist worden, ook door ons als leden van de pers, voor wie hij zeer benaderbaar was, maar wel recht door zee. In Ridderkerk zal hij zeker een aanwinst blijken, ook al is hij niet unaniem door de raad aldaar verkozen. Met 22 tegen 7 stemmen heeft hij nog een paar sceptici te overtuigen. Wij wensen hem als redactie veel succes.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam