Opening 100 jaar Tuinstraat Krimpen door Kirsten Jaarsma

100
Opening 100 jaar Tuinstraat door wethouder Kirsten Jaarsma en de oudste bewoner, Adrie Westbroek - Foto: © Jeffrey Groen voor Regio Online

Krimpen aan den IJssel – Om 9.30 uur vanochtend verrichtte de wijkwethouder van Oud-Krimpen de opening van 100 jaar Tuinstraat. Zoals ieder jaar is er ook nu weer een grote rommelmarkt georganiseerd met wel 159 kramen. Voor deze speciale editie is de rommelmarkt een keer niet op een woensdag, maar op een zaterdag.

Opening 100 jaar Tuinstraat

De officiële opening werd na de toespraak van wethouder Jaarsma verricht in gezelschap van de oudste bewoner van de Tuinstraat, die samen met de wethouder een lint doorknipte. Hier gingen de festiviteiten van start.

Taart voor Adrie Westbroek, de oudste bewoner van de Tuinstraat – Foto: © Jeffrey Groen voor Regio Online

Taart voor oudste bewoner

In haar toespraak noemde Jaarsma de geschiedenis van de wijk en de Tuinstraat natuurlijk. Er was een speciale verrassing voor de oudste bewoner van de straat. Uit handen van Cora van der Suis, die ook deze 31-ste editie van de rommelmarkt organiseerde, ontving Adrie Westbroek, 88 jaar, een prachtige taart. Maar ook Cora van der Sluis werd door de wethouder in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen, als ‘de moeder van Oud-Krimpen en de Tuinstraat’.

100
Moeder van Oud-Krimpen en de Tuinstraat, Cora van der Sluis, ontvangt een mooie bos bloemen – Foto: © Jeffrey Groen voor Regio Online

Traditie van een 100 jaar oude volkswijk

In de beste traditie van deze volkswijk, waren alle bewoners voor hun huis aanwezig met een mooie kraam. De Tuinstraat is niet alleen bijzonder door zijn leeftijd en oude huizen, maar vooral door de ‘ons-kent-ons’-sfeer en overwegende saamhorigheid. Zoals ieder jaar weten zij er een echt feest van te maken en dat zal dit jaar niet anders zijn. Mensen naar mijn hart.

Adrie Westbroek en zijn vrouw zijn blij verrast – Foto: © Jeffrey Groen voor Regio Online

Feest wegens een eeuw Tuinstraat

Naast kramen, zijn er ook eettentjes, een bar, een springkussen en een clown te vinden. Ook aan de kids is dus gedacht. Vanwege het eeuwfeest van de straat zal na afloop van de rommelmarkt rond 15.15 uur, de straat weer opgeruimd worden en een podium worden neergezet voor een feest met verschillende artiesten. Vanaf 18.30 tot 23.00 uur wordt het 100-jarige bestaan van de Tuinstraat afgesloten.

Kunstwerk gerestaureerd

Voor de gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Tuinstraat is ook het kunstwerk nabij de oude school en Shoarma zaak weer in ere hersteld. Van het kleurige, kubusvormige kunstwerk staan er meerdere door heel Krimpen heen. Na een fikse schoonmaakbeurt en wat opknapwerk ziet het er weer fris uit.

Foto’s van feestdag

Fotograaf Jeffrey Groen loopt de hele dag en avond rond om de leukste foto’s te maken. Deze zullen zondag of uiterlijk maandag allemaal te vinden zijn op de Facebookpagina van Rommelmarkt Tuinstraat

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam