Orgelconcert door Cees van der Slik in Dorpskerk Ouderkerk

Interieur Dorpskerk Ouderkerk ad IJssel met kam orgel - Foto: © Nico Holdermans

Ouderkerk aan den IJssel – Op zaterdag 3 november a.s. zal dorpsgenoot Cees van der Slik een orgelconcert geven op het historische Kam-orgel van de Dorpskerk in Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan werken van Georg Böhm (Variaties over “Freu dich sehr, o meine Seele”), Felix Mendelssohn-Bartholdy (Andante met variaties), Alexandre Guilmant (Koraal en Fuga uit Sonate 5), Paul Chr. van Westering (Variaties op een Bach-thema) en Jan Bonefaas (Symfonische Fantasie over Psalm 24). Ook zal er geïmproviseerd worden.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel is er een collecte. Na afloop kan er een kijkje op de orgelgalerij genomen worden en kan de kerk bezichtigd worden.

Cees van der Slik

Cees van der Slik werd in 1967 te Rotterdam geboren. Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij orgellessen en op 13-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst een kerkdienst in de Oude Kerk te Voorthuizen. In 1981 bekwaamde hij zich verder bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft. Cees was een tijdlang organist van de Sionskerk en Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel.

Veel ervaring als organist

Cees studeerde aan de conservatoria te Rotterdam en Den Haag. Hij behaalde in 1990/1991 zijn diploma’s voor de hoofdvakken koordirectie (bij Jan Eelkema en Jan Boogaarts) en orgel (bij André Verwoerd, Wim van Beek en Bert Matter). Verder studeerde hij improvisatie bij Jan Bonefaas (Gorinchem) en interpretatie bij Jos van der Kooy (Amsterdam/Haarlem) en Herman van Vliet (Amersfoort). Als dirigent van een aantal gemengde koren en een kamerkoor geeft hij regelmatig uitvoeringen en maakt hij opnames voor CD en radio-uitzendingen. Daarnaast wordt Cees gevraagd als organist bij concerten, koorbegeleiding en trouw- en rouwdiensten. Tot 2007 was hij als docent verbonden aan de Capelse Muziekschool; nu heeft hij privé een orgel- en pianolespraktijk.

Meer informatie

Voor informatie over het concert: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam