RABO-bank wil snel vertrekken uit Krimpen aan den IJssel

rabo
RABO-bank Krimpen ad IJssel - Foto: © Google Maps

Krimpen aan den IJssel – In de voorbereidende raadscommissievergadering van de gemeente Krimpen aan den IJssel stond een punt op de agenda, dat duidelijk maakte dat de RABO-bank in Krimpen gaat verdwijnen. Het bleek t gaan om een voorstel van wethouder Neeleman (D66) om Krimpen Wijzer en het Sociaal Team vanuit het Gezondheidscentrum te verplaatsen naar het RABO-bank gebouw.

Veel ruimte en RABO-bank gebouw

Volgens Neeleman biedt het bankgebouw (dat eigendom is van de gemeente) inmiddels zoveel ruimte door de toegenomen digitalisering, dat dit een goede plek zou zijn. Echter wierpen diverse commissieleden tegen, dat het een totaal onnodig en overbodig plan zou zijn. Krimpen Wijzer en het Sociaal Team zitten juist in het Gezondheidscentrum op een gecentreerde plek, waar ook de lijntjes met huisartsen en andere zorginstanties erg kort zijn.

Voorzitter Gezondheidscentrum verrast

Sicco de Vries, die voorzitter is van het Gezondheidscentrum, liet weten diep teleurgesteld te zijn dat dit punt nu in de openbaarheid komt, terwijl was afgesproken dit tot november stil te houden. De verhuizing, die door vermeende klimaat- en geluidstechnische problemen , op stapel zou staan, zou volgens hem onnodig zijn, daar genoemde problematiek op te lossen valt.

Met vertrek RABO weer een bank minder

Hoewel het in de vergadering natuurlijk vooral draaide om de beoogde verhuizing, maakt het vooral duidelijk dat de RABO haar kantoor van de hand wil doen. Hoewel Neeleman stelt dan de bank gehouden is aan haar huurcontract van 12 jaar, zal dat een bank zeker niet tegenhouden te vertrekken en haar kantoor te sluiten. Hooguit zal zij een boete moeten voldoen voor contractbreuk.

Liever eerder dan later

Volgens betrouwbare bronnen, wil de RABO-bank het liefst nog binnen een jaar het pand verlaten en zich niet meer vestigen in Krimpen aan den IJssel. Dit terwijl het kantoor nog niet al te lang geleden tot Adviescentrum Hollandse IJssel was benoemd. Hiermee gaat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van banken weer verder achteruit. Vorig jaar sloot het kantoor van ABN AMRO al haar deuren bij de Crimpenhof. Zowel mensen in een gedeelte van de Krimpenerwaard als in Krimpen aan den IJssel, zullen dan straks de brug over moeten om nog persoonlijk hun bank te kunnen bezoeken.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam