10.9 C
De Bilt

Uitputtingsslag tijdens Algemene Beschouwingen Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Op donderdag 18 oktober vond er in het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel de maandelijkse raadsvergadering plaats. Een vergadering die normaal ongeveer twee uur in beslag neemt, liep daar door de aansluitende Algemene Beschouwingen behoorlijk uit de hand.

Slijtageslag

De Raadsvergadering was ditmaal al om 15.00 uur in de middag begonnen en duurde tot 17.00 uur. Na een onderbreking werd begonnen aan de Algemene Beschouwingen, waarbij alle partijen vragen aan het college konden stellen over het door hen uitgestippelde beleid voor komende jaren. Door meerdere partijen werden er in totaal wel 100 vragen gesteld, waarvan velen vrij overbodig leken en meer bedoeld om even zelf een politiek podium te kunnen pakken. Het werd een complete slijtageslag die na de Raadsvergadering nog eens 6 uur duurde.

Motie na motie

Diverse partijen dienden moties in om veranderingen aan beleid voor te stellen. Zoals te verwachten haalden de moties van de oppositie het niet. Onderwerpen die uiteraard ter sprake kwamen waren de zondagsopening van winkels, het kruispunt en de Algerabrug en – nieuw in de Top 3 – het bouwen van woningen in buurgemeente Krimpenerwaard.

Verkiezingsbeloften

Meerdere keren werd het college verweten dat hun partijen zich met het voorgestelde beleid niet aan belangrijke verkiezingsbeloften hielden. Zo zou Stem van Krimpen de Rotterdam-pas ‘opeens’ overboord hebben gegooid en zou Leefbaar Krimpen het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers hebben losgelaten. Het college liet echter in hele duidelijke bewoordingen weten dat Krimpen aan den IJssel met een niet sluitende begroting zit en moet bezuinigingen om in 2019 uit de rode cijfers te komen. De aangehaalde verkiezingsbeloften blijven gewoon op de agenda staan, totdat er meer financiële ruimte voor is.

Teleurstelling over burgemeester Vroom

De volgende dag lieten meerdere fracties aan Regio Online weten enigszins teleurgesteld te zijn in burgemeester Vroom, die de vergadering leidde. “Hij heeft het echt veel te lang laten voortslepen. Na 8 uur is niemand meer fris, ontstaan er irritaties en is goed overleg onmogelijk geworden. Jammer!”. Overigens zullen meerdere moties van de oppositie op een later moment alsnog ingediend mogen worden en is het college bereid om naar die andere belangen te kijken en deze mee te wegen. In deze slijtagevergadering kwam het niet meer tot zijn recht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio