Zomeravondconcert SBO Crescendo zeer sfeervol

Krimpen aan de Lek – Vrijdagavond vulde de Markt zich met het publiek dat kwam voor het zomeravondconcert van SBO Crescendo. Zij geven hun concerten doorgaans in de sporthal de Walvis, maar voor deze keer heeft het SBO er voor gekozen om een buitenconcert te geven. Het concert, onder leiding van de dirigent Ivan Hut, een dirigent met internationaal talent zette weer een mooie presentatie neer.

Het was een gratis concert en omdat het in de open lucht plaats vond was het voor iedereen toegankelijk. Er was een mooi decor opgezet en de Markt was gezellig ingericht.
Mensen die aan de Markt wonen zaten eerste rang op hun balkon en hadden daarvandaan een mooi uitzicht op het levendige plein.

Er werd geopend met ‘Gonna fly now’ uit de film ‘Rocky’. Maar ook de muziek van ‘Super mario’ werd door het orkest prachtig ten gehore gebracht. Daarvandaan ging het SBO naar de prachtige Triomfmars uit de opera Aida van Verdi. Of ze nu de filmmuziek van Superman, puccini of een uitdagend stuk van Shostakovich spelen, het klinkt allemaal even prachtig. Het plezier waarmee de orkestleden hun muziek uiten, werkt aanstekelijk.
In de pauze kon men terecht bij de horeca op de Markt en in het Cultuurhuis. Maar er kon dankzij slagerij Sterrenburg ook een lekker broodje beenham gehaald worden. Ook de leden van het SBO genoten van een biertje en een broodje.
Na de pauze bleken er twee geweldige zangeressen in het orkest te zitten, die een aantal prachtige liederen ten gehore brachten. Zij eindigde de avond met een mooie samenzang met ‘Save The last DAnce for Me’.

Het concert op de Markt was een groot succes en voor herhaling vatbaar.
Aan het geluid in de buitenlucht moest men misschien even wennen, maar het was zeker een zomeravondconcert in zomerse sferen! Wat extra levendigheid bied op het plein van de Markt en onder de mensen meer gewaardeerd werd dan het idee dat er een groot gebouw als ‘de Waag’ deze ruimte zou gaan verstoren.
Het SBO Crescendo gaat zich nu weer voorbereiden op het najaarsconcert, maar heeft het voornemen om vaker een buitenconcert te geven.

Zomeravondconcert

Meer foto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Booldersdijk Nederweert veiliger gemaakt

Nederweert - Vorig jaar is het wegdek van de Booldersdijk vernieuwd en is de procedure gestart om de maximumsnelheid te verlagen....

Stadsmuseum Rhenen start heel ontspannen

Rhenen - Vandaag is Stadsmuseum Rhenen weer open gegaan. Het eerste publiek heeft met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal...

Ongeveer 5,5% bloeddonors heeft antistoffen corona

Sanquins tweede meting toont dat ongeveer 5,5% (+/- 0,5%) van de Nederlandse bloeddonors antistoffen tegen het coronavirus heeft ontwikkeld, een bescheiden...

Magische knipkunst-expo Westfries museum verlengd

Hoorn - De deuren van het Westfries Museum in Hoorn gingen op dinsdag 2 juni weer open voor het publiek. Wekenlang...

Start aanleg Natuurtransferium Kunradersteengroeve

Voerendaal - Begin juni start de aanleg van het natuurtransferium bij de Kunradersteengroeve. Het natuurtransferium en infopunt bij de Kunradersteengroeve zijn...