Hulpdiensten Simpelveld vragen ruimte vanwege parkeergedrag

0
11
parkeergedrag

Simpelveld – Parkeergedrag leidt vaak tot onveilige situaties. Niet voor niets is het een terugkerend item bij wijkschouwen. Voor parkeerproblemen is niet altijd een panklare oplossing te bedenken. Wethouder Wiel Schleijpen: “Veel wijken zijn dertig, veertig jaar oud of nog ouder. Gebouwd in een periode waarin ieder gezin hooguit één auto had.”

Geparkeerde auto’s verdubbeld

De wethouder vervolgt: “Nu moeten we in diezelfde wijk minstens het dubbele aantal auto’s kwijt. Het is een gegeven dat een gezamenlijke aanpak vraagt. Het gaat hier niet alleen om inrichting van de openbare ruimte, maar ook om gedrag.” 

Parkeergedrag in oude wijken vaak belemmerend

In woonwijken waar de parkeerdruk hoog is, staan auto’s vaak hinderlijk geparkeerd. Zo hinderlijk zelf dat hulpdiensten er amper of niet meer door kunnen. De enige oplossing is wellicht omrijden! En dat kan kostbare minuten schelen. Dus geef hulpdiensten de ruimte. Parkeer zo, dat hulpverlenersvoertuigen er altijd door kunnen. Het probleem beperkt zich niet alleen tot de hulpdiensten. Ook de zoutstrooier en sneeuwruimer die de gemeente inzet bij gladheidbestrijding hebben ruimte nodig. We willen te allen tijde voorkomen dat we schade aan auto’s veroorzaken. Daarom: geef ons de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here