Limburgse Top Drie genomineerd voor Nationale Publieke Communicatieprijs

Meerssen – Deze week is het feest vanwege het Nationale Publieke Communicatieprijs voor communicatieprofessionals Sem Wigman van Mockus in Heerlen, Erwin Gerardu van de gemeente Maastricht en Stephanie Klomp van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Zij zijn de inzenders van de communicatieprojecten ‘Wat zet jij op het spel’, ‘Doe- en beleefdag MUMC+’ en ‘Afsluiting Noorderbrug Maastricht’. 

Limburgse Top Drie

Regiojury Limburg heeft deze ‘pareltjes van communicatie’ genomineerd als Limburgse Top Drie voor de Nationale Publieke Communicatieprijs (voorheen: Galjaardprijs).

In Limburg worden relatief veel drugs geproduceerd en verhandeld. Het snelle geld lonkt voor jongeren en mensen met schulden. De campagne Wat zet jij op het spel? laat op verrassende wijze zien dat melden van wietteelt of drugsproductie niet gaat om de politie helpen of mensen verraden, maar om de veiligheid van gezin en buurt.

Kom en luister naar het verhaal van echte patiënten. Maak kennis met de medewerkers en plekken in het ziekenhuis die horen bij het verhaal van de betreffende patiënt. Dat was de uitnodiging van het Maastricht UMC+ aan de duizenden bezoekers van de eerste Doe- en Beleefdag MUMC+. Met ontroerde bezoekers en trotse medewerkers als gevolg. 

Vorig jaar ging de Noorderbrug in Maastricht twee weken dicht. Een deel van de brug werd gesloopt en een nieuw brugdeel ingeschoven. Door eerlijke en tijdige communicatie, intensieve samenwerking, een aanbod van reisalternatieven en het voortdurend betrekken van de bevolking zijn Maastricht en de regio tijdens deze mega-operatie leefbaar en bereikbaar gebleven. Een schoolvoorbeeld van succesvolle hindercommunicatie.

Goed om te weten: twaalf regiojury’s in het land hebben zich in de afgelopen tijd gebogen over de inzendingen uit hun provincie. Hieruit hebben zij elk een top drie geselecteerd. In september buigt de landelijke jury bestaande uit Guido Rijnja, Vera de Witte, Reint Jan Renes en Stef Petit (winnaar 2017 met Zuiderland live!) zich over de lijst met alle genomineerden. De landelijke jury selecteert vijf finalisten, die op 1 november een plek krijgen tijdens het Nationale Praktijkcongres Publieke Communicatie (voorheen: de Galjaarddag).

Of de Limburgse inzendingen in de finale terechtkomen, weten we pas in september. Maar voor nu: van harte proficiat!

De Galjaarddag is een jarenlange traditie binnen Logeion: de grootste beroepsvereniging voor communicatieprofessionals van ons land. De dag is vernoemd naar Chiel Galjaard, een van de oprichters van de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) een voorloper van Logeion. Galjaard was hoofd Voorlichting van de gemeente Den Haag en vooral opleider. Met de Galjaarddag houdt Logeion zijn inzet voor het vak levend in de vorm van een jaarlijkse prijs voor publieke communicatie en een lezing over relevante ontwikkelingen voor publieke en overheidscommunicatie. 

 

Meer weten? Kijk op http://galjaarddag.nl/galjaarddag/inzendingen/?category=inzendingen-2018.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam