Statushouders bezoeken bedrijven in Simpelveld

Statushouders bezoeken bedrijven - Foto: gemeente Simpelveld

Simpelveld – Binnen de Participatiewet zijn er diverse doelgroepen die extra aandacht verdienen in de begeleiding naar duurzaam werk. Vandaar dat uitstroomteam ISD Kompas deze keer elf mannelijke statushouders (waarvan vier uit Voerendaal en drie uit Simpelveld) meenam naar drie productiebedrijven in de regio. Het initiatief vond plaats in samenwerking met Talent Werkt vanuit de gemeenten Voerendaal en Simpelveld. In het najaar zijn de vrouwelijke statushouders aan de beurt, met bedrijfsbezoeken in de voor hen passende sectoren.

De ‘Tour’

Een busje, elf statushouders, een banenmakelaar, een arbeidsmakelaar, een aantal coaches en drie werkgevers (Stelrad, Makro en Medtronic) vormden de ingrediënten van de Kompas ‘On Tour’. De hele club ging rond 9 uur op weg vanuit Voerendaal naar Stelrad. Daar kregen de mensen een rondleiding, korte presentatie en was er uiteraard de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tweede werkgever was Medtronic waar de statushouders na een korte introductie begonnen aan hun rondleiding door alle afdelingen van het bedrijf. Als laatste werd Makro bezocht, die tevens de heerlijke lunch verzorgde voor het hele gezelschap.

Kijkje in de keuken

De ‘Tour’ was vooral bedoeld om de statushouders een kijkje in de keuken te geven van diverse productie/logistieke bedrijven, van zware tot lichte werkzaamheden. Dat zegt veel meer dan de informatie in de vacatureomschrijvingen. Zeven statushouders hebben inmiddels een uitgebreid intakegesprek gehad bij Medtronic en een deelnemer aan de Tour kon binnen een week aan de slag bij Stelrad. Op 7 november organiseert Kompas weer een ‘on tour’, dan met werkzoekenden uit het zogenoemde doelgroepregister.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam