Groene Innovatieprijs Veere 2018 voor Lokerse Architecten uit Biggekerke

Winnaar Groene Innovatieprijs Veere

Veere – Lokerse Architecten uit Biggekerke heeft de Groene Innovatieprijs Veere 2018 gewonnen. Een onafhankelijke jury heeft dinsdagavond de winnaar bekend gemaakt in het gemeentehuis te Domburg. Wethouder Steketee overhandigde de cheque van 10.000 euro aan de winnaar.

12 ondernemers genomineerd

De jury beoordeelde de 12 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen, innovatie en inspiratie. Daarbij kwam architect / eigenaar Timko Lokerse uit Biggekerke als winnaar uit de bus.

Ontwerpen voor circulaire economie

Timko Lokerse sluit met zijn ontwerpen perfect aan bij de principes van de circulaire economie en een duurzame energievoorziening. Daarbij heeft hij veel oog voor de landschappelijke inpassing en het versterken van de lokale economie.

Architect uit Biggekerke werkt duurzaam

Niet alleen is Lokerse innovatief in zijn manier van ontwerpen, zoals de duinovergangen die meebewegen met het landschap of het Duinhotel Tien Torens: een cradle to cradle ontworpen gebouw dat zelfvoorzienend is en een eenheid vormt met het landschap en de natuur. Ook zit zijn innovatiekracht in het voortdurend op zoek gaan naar nieuwe, duurzame materialen, onder andere met het duurzame meubelmerk TiPa.

Volledige aansluiting bij beleid gemeente

Deze manier van werken van Lokerse sluit volledig aan bij de aspecten die van waarde zijn voor een duurzame Veerse gemeente: behoud van de kwaliteit van het landschap en de natuurwaarde, het sluiten van de kringlopen op lokaal niveau, een duurzame bouwsector en het omschakelen naar een duurzame en schone energievoorziening.

Inwoners van de gemeente Veere konden in september en oktober een ondernemer uit hun gemeente nomineren voor de prijs. Bekijk hier de 12 genomineerden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam