Waterschap legt fietspad aan tussen Kortgene en Colijnsplaat

Middelburg – Op maandag 13 augustus start waterschap Scheldestromen met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Kortgeenseweg, Emelissedijk en Colijnsplaatseweg. Op dinsdagavond 14 augustus organiseert het waterschap een inloopavond voor belangstellenden. Zij kunnen tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenlopen in Dorpshuis De Brug, Havelaarstraat 101d in Colijnsplaat.

Het fietspad

Over deze bijna vijf kilometer lange route rijden fietsers, maar vooral veel auto’s en landbouwvoertuigen. De verschillen in snelheid van de gebruikers op deze weg zijn groot en de maximumsnelheid op een groot gedeelte van de weg is 80 kilometer per uur. Omdat deze route belangrijk is voor de bereikbaarheid, wil het waterschap de snelheid zo houden.

Vrijliggende fietspad

Dit betekent dat de fietsers een veiligere plek krijgen op een vrijliggend fietspad naast de doorgaande weg. Na de aanleg van het fietspad voorzien we de doorgaande weg van belijning die bij de maximale snelheid van de weg hoort. Ook de kruising van de Kortgeenseweg met de Molendijk ter hoogte van Kortgene wordt heringericht. Gelijktijdig voeren we onderhoud uit aan de doorgaande weg. De werkzaamheden zijn begin december 2018 gereed.

Inloopavond

Waterschapsbestuurder Rian de Feijter-de Feijter, waterschappers betrokken bij de uitvoering en de aannemer Dura Vermeer zijn tijdens deze avond aanwezig om aan de belangstellenden te vertellen over het tracé van het fietspad, de werkzaamheden, de omleidingsroutes en om vragen te beantwoorden.

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de doorgaande weg af te sluiten. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven door middel van borden.

Aanpassing viaduct

Voor de aanleg van het fietspad moet ook het viaduct over de N255 Oostwestweg worden aangepast. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren zal de rijbaan van de N255 worden afgesloten ter hoogte van het viaduct tussen de op- en afritten. Het doorgaande verkeer op de Oostwestweg kan gebruik maken van de aanwezige op- en afritten met de bijbehorende snelheidsbeperkingen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam