Welkom mensenrechtenverdediger Akram Akhtar Chouhan uit India

mensenrechtenverdediger Akram Akhtar Chouhan
Akram Akhtar Chouhan , foto: © Sandeep Yadav

Middelburg – In het kader van ‘Shelter City’ is de 31-jarige mensenrechtenverdediger Akram Akhtar Chouhan uit India drie maanden lang te gast in Middelburg. Akram strijdt in India voor een beter bestaan voor de minderheden in Utter Pradesh. Hij strijd tegen onrecht en ongelijkheid met gevaar voor eigen leven.

De bedoeling is dat Akram in Middelburg op adem komt en vervolgens met nieuwe energie, kennis, vaardigheden en een breder netwerk terugkeert naar zijn land.

Strijden voor mensenrechten in Utter Pradesh

Akram Akhtar Chouhan is directeur van de organisatie Afkar India Foundation. Deze organisatie werd opgericht in 2013 om hulp te verlenen aan de slachtoffers van de opstand in Muzaffarngar, waarbij met name moslimminderheden slachtoffer zijn geworden van buitensporig geweld. Akram heeft actief gewerkt aan de opvang en rehabilitatie van de slachtoffers. Akram strijdt al vele jaren voor de mensenrechten in zijn regio.

Samenwerking

De gemeente Middelburg zorgt voor het verblijf van Akram Akhtar Chouhan van het voorjaar tot aan de zomer van 2019. De gemeente werkt hiervoor samen met Woongoed, Stichting Present, University College Roosevelt (UCR) en Vluchtelingenwerk Zuid-West Nederland. Akram wordt begeleid door een student en een vrijwilliger van vluchtelingenwerk. Deze samenwerking stelt hem in staat om zijn kennis te verbreden en te delen op het gebied van mensenrechten.

Zesde mensenrechtenverdediger in Middelburg

De gemeenteraad van Middelburg heeft jaren geleden besloten tot deelname aan Shelter City. Akram Akhtar Chouhan is na James Ninrew Dong, Hena Gul, Svitlana Valko, Janak Raut en Diana Mailosi de zesde mensenrechtenverdediger in Middelburg. Shelter City is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt landelijk gecoördineerd door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam