Afvaldumping gezien? Meld het bij de gemeente. Heterdaad? Bel de politie!

0
21
afvaldumping
Afvaldumping in Oisterwijk gezamenlijk aanpakken - Foto: gemeente Oisterwijk

Oisterwijk – De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar afvaldumping in de gemeente Oisterwijk. Uit de geanalyseerde cijfers van de afgelopen 5 jaar blijkt dat er jaarlijks gemiddeld 100 kleinere of grotere afvaldumpingen plaats vinden in onze gemeente.

Afvaldumping in buitengebieden

De afvaldumping bestaat voornamelijk uit huisafval, bedrijfsafval en tuinafval. Het merendeel van deze afvaldumpingen vond plaats in de buitengebieden en de recreatiegebieden van gemeente Oisterwijk.

Gevolgen

De afvaldumpingen hebben op de korte en lange termijn negatieve gevolgen voor het milieu, het toerisme, de leefomgeving en ook voor onze portemonnee. Het opruimen van deze afvaldumpingen kost de gemeente Oisterwijk veel tijd en dus geld. Kosten die uiteindelijk worden doorberekend in de afvalstoffenheffing.

Meld afvaldumping!

De afvaldumpingen zijn niet alleen een probleem van de plaatselijke overheid maar van ons allemaal. Om er voor te zorgen dat gemeente Oisterwijk ook voor de komende generaties de ‘Parel in ’t Groen’ blijft, is jouw hulp nodig. Inwoners die een afvaldumping aantreffen wordt gevraagd dit te willen melden via de website www.oisterwijk.nl/melden of telefonisch (013) 529 13 11. Bij een verdachte situatie waar sprake is van mogelijk dumpen van afval kan men beter de politie bellen via (0900) 88 44. Het is niet verstandig om ‘daders’ direct zelf te confronteren, om problemen te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here