Feestelijke oplevering CPO-project Samen bouwen in De Hille

CPO-project
Feestelijke opening CPO-project - Foto: © gemeente Oirschot

Middelbeers – Op vrijdag 13 april 2018 werd het CPO-project Samen bouwen in De Hille feestelijk opgeleverd. Weer een mooi resultaat van 15 huishoudens die samen hun woonwensen realiseerden! Van de 15 woningen zijn er zes speciaal bestemd voor starters.

Vlakbij centrum

Het gaat om de locatie gelegen aan de Kaarsenmaker, even ten zuiden van het centrum van Middelbeers. Binnen dit plan is ruimte voor het bouwen van maximaal 15 woningen. De te bouwen woningtypen zijn volledig op de wensen van de toekomstige bewoners afgestemd, waardoor het project uit  rijwoningen, tweekappers en patiowoningen bestaat.

Bewoners ‘maken’ eigen woning

Hoe de woningen eruit kwamen te zien werd grotendeels door de toekomstige bewoners bepaald. Zij gingen namelijk samen met de architect aan tafel om de kaveloppervlakte, indeling, grootte en uitstraling van hun nieuwe (t)huis op hun wensen af te stemmen. Hiermee hebben ze zelf invloed op de uiteindelijke koopprijs gehad.

Loting voor CPO-project

Ook werden twee-onder-een-kapwoningen en twee  patiobungalows gebouwd. Het traject begon in januari 2016, toen de gemeente Oirschot een eerste informatieavond over dit project organiseerde. Na de loting in maart 2016 konden de deelnemers aan de slag. De bouw startte in april 2017. Veel woonplezier allemaal!

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam