Beatrix opent tentoonstelling in Huis Doorn op 24 augustus

beatrix
Huis Doorn. Foto: ©Wikipedia

Doorn – Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 24 augustus de tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ in Huis Doorn. Met de tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ staat Museum Huis Doorn stil bij 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog.

Verzet en verdriet

De gebeeldhouwde stukken die worden geëxposeerd zijn van beeldhouwers uit Duitse en Nederlandse collecties en herinneren aan de Eerste Wereldoorlog én de Tweede Wereldoorlog. Huis Doorn laat in de tentoonstelling twee uitersten samenkomen: daadkrachtig verzet en intens verdriet. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) geven met nieuw werk een actuele visie op de thema’s.

Huis Doorn

Huis Doorn is het voormalige ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vluchtte. Tegenwoordig is Huis Doorn een museum. De inrichting van het huis verkeerd nog in authentieke staat en geeft samen met de kunstcollectie een beeld van hofcultuur in ballingschap. In het Paviljoen bevindt zich de tentoonstelling over het neutrale Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ is te bezoeken van 25 augustus 2018 t/m 27 januari 2019

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam