Bijzondere bijbaan: drie scholieren aan de slag als junior-adviseur bij gemeente

scholieren

Maarssen – Ze zijn misschien wel de jongste ambtenaren van Nederland! Gemeente Stichtse Vecht heeft drie scholieren van 15 en 16 jaar in dienst genomen als junior-adviseurs. Komende drie maanden werken zij voor acht uur per week aan diverse adviesklussen bij de gemeente. Een unieke ervaring, zowel voor de scholieren als de gemeente. De drie zijn in eerste instantie in dienst voor 3 maanden, tegen het geldende minimumjeugdloon, en leggen net zoals alle ambtenaren de integriteits-eed af. Na drie maanden wordt geëvalueerd.

Gemeentesecretaris

Gemeentesecretaris Annette van Hussel: “Wij zijn ontzettend blij met de aanstelling van deze drie jonge ambtenaren. Met hen hebben we namelijk een vijfde generatie in huis! Als organisatie willen wij onze inwoners en ondernemers optimaal kunnen bedienen. Wij geloven dat we om dat te bereiken, een zo divers mogelijk personeelsbestand moeten hebben. Onze inwoners zijn namelijk ook heel divers! Daarom willen we ook de jongeren geboren van na 2000 graag intensiever bij ons werk betrekken. Wat we hier doen bij de gemeente raakt immers ook hún leven, nu en in de toekomst.”

Junior-adviseurs

De drie junior-adviseurs gaan meedraaien in het hart van de organisatie, waarbij de nadruk ligt op dienstverlening en beleidsontwikkeling. De drie junior-adviseurs, Else, Janna en Lies worden dan ook breed ingezet: “We hebben al verschillende opdrachten waar we mee aan de slag kunnen. Als eerste klus gaan we adviseren over hoe tieners slim met geld kunnen omgaan om te voorkomen dat ze in financiële problemen komen. Andere klussen gaan bijvoorbeeld over de ondersteuning van jonge mantelzorgers, over de vraag hoe je jongeren op gezond gewicht brengt en hoe je speelplekken voor jongeren 12+ inricht. Ook gaan we kijken hoe de gemeente de scholen meer kan betrekken bij het werk van de gemeente en gaan we onderzoeken hoe het Sportpunt zich nog beter op jongeren kan richten. Genoeg te doen dus! En wij hebben er zin in!”

De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van drie maanden. Na deze periode worden de ervaringen geëvalueerd. Bij een positieve uitkomst zal de gemeente structurele “bijbanen” gaan ontwikkelen voor scholieren en deze vacatures breed onder de aandacht brengen onder de jongeren van Stichtse Vecht.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam