Drie genomineerden voor functie kinderburgemeester

kinderburgemeester
V.l.n.r staan Dominique, Britt en Robine.

Stichtse Vecht – Een jury heeft vanmiddag drie kandidaten genomineerd voor de functie van kinderburgemeester van Stichtse Vecht 2017 – 2018. Robine de Jager, Britt Klomp en Dominique Leushuis mogen de komende weken campagne voeren om de opvolger te worden van Mijke Moons, de huidige kinderburgemeester. Hetty Veneklaas wethouder jeugdbeleid en jongerenwerk en voorzitter van de jury maakte de namen van de genomineerden bekend.

Aan de nominatie was een spannende middag vooraf gegaan. De jury maakte via gesprekken kennis met vijf kandidaten die waren geselecteerd uit 17 aanmeldingen. In de gesprekken zetten de geselecteerde kinderen hun beste beentje voor en lieten zij met overtuiging zien waarom zij de meest geschikte kandidaat zijn.

Jury

Naast Hetty Veneklaas bestond de jury uit kinderburgemeester Mijke Moons, Jantine van der Lecq, schoolleider van basisschool Tweesprong Duivenkamp, Andel Soree van Jeugd-Punt Stichtse Vecht en Ronald van Liempdt, raadslid voor Lokaal Liberaal.

Volgens juryvoorzitter Veneklaas was de jury onder de indruk van de vijf kandidaten. Zij prees hen voor hun inzet: “Alle kandidaten hebben uitstekend hun best gedaan en mogen oprecht trots zijn dat ze zich hebben aangemeld. Dat getuigt van lef. Het niveau lag hoog Ze waren goed in het verwoorden van wat ze willen voor andere kinderen in Stichtse Vecht. Het was voor ons moeilijk om een keuze te maken.”

Verkiezing

Britte, Dominique en Robine kunnen tot 20 juni campagne voeren. Tijdens de campagne kunnen ze duidelijk maken wat hun plannen zijn om kinderburgemeester te worden en kunnen zij flyers uitdelen.
Woensdag 20 juni is verkiezingsdag. Dan wordt de opvolger van Mijke Moons als kinderburgemeester van Stichtse Vecht gekozen. Vanaf 08.00 uur kan op één van de drie genomineerden een stem worden uitgebracht via www.stichtsevecht.nl/kinderburgemeester. Stemmen kan de hele dag tot 20.00 uur.

Installatie

Op 21 juni maakt burgemeester Marc Witteman de uitslag van de verkiezingen bekend. De kinderburgemeester wordt geïnstalleerd in de raadsvergadering van dinsdag 25 september. De benoeming loopt gelijk met het schooljaar: van september 2018 tot september 2019.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester gaat met burgemeester Marc Witteman of één van de wethouders mee naar voor kinderen belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, défilé Avondvierdaagse en de Koningsspelen.
De kinderburgemeester gaat ook in gesprek met leeftijdsgenoten en volwassenen over dingen die kinderen belangrijk vinden in Stichtse Vecht. Hij of zij zorgt er voor dat de gemeente meer rekening houdt met de jeugd en praat met de burgemeester en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam