Gemeente Nijkerk doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Huizen Route
Nationale Duurzame Huizen Route - Foto: gemeente Nijker

Nijkerk – De gemeente Nijkerk doet op zaterdag 3 en 10 november mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen, wanneer zij al goede voorbeelden van duurzaamheid in hun woning hebben.

Onder de aandacht

De gemeente Nijkerk ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt” aldus wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk.

Aan de slag met energiezuinig

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar zij weten niet altijd waar zij kunnen beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 3 en 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers zelf ook aan de slag gaan.

 

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

Kans op weekendje weg

Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam