Gerbrandytoren: grootste kerstboom ter wereld vanavond ontstoken

Gerbrandytoren
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

IJsselstein – Vanavond is  de grootste kerstboom ter wereld  ontstoken in de Gerbrandytoren van IJsselstein. Onder genot van een groots muziekspektakel werden de lichtjes in de ‘kerstboom’ ontstoken.

Grootste kerstboom van de wereld

In IJsselstein staat de grootste kerstboom van de wereld. Vanavond is voor de twintigste keer de boom aangekleed. Veel mensen komen ook een kijkje nemen bij de zendmast of zien de ‘kerstboom’ al van veraf, bijvoorbeeld vanaf de snelweg. De boom heeft dit jaar 120 nieuwe led lichten erin hangen. Doordat deze lampen feller zijn dan voorgaande jaren, verwacht de  Stichting Kerstboom dat de Gerbrandytoren kilometers ver te zien is.

Vorig jaar geen kerstboom

Vorige jaar net voor de ontsteking sloeg de bliksem in de toren. Hierdoor waren alle lampen doorgebrand. Door verschillende sponsoren zijn er voor dit jaar toch weer nieuwe led lampen gekomen, die nu dus stralend in de boom hangen.

Muzikale ‘ontsteking’ Gerbrandytoren

De ontsteking werd natuurlijk groots gevierd. Hierna gaf Glennis Grace een optreden. De ‘grootste kerstboom’ van de wereld blijft nog tot 6 januari branden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam