In gesprek over prettig leven als senior

gesprek over prettig leven

Zeist – Vragen voor een gesprek over prettig leven als senior zijn: Heb ik een geschikte woning? Heb ik genoeg steun om mij heen? Hoe gaat het lichamelijk met me? Wat wil ik in de toekomst? Hoe kan ik mijn leven prettiger maken? Vragen als deze komen aan de orde in de informatiebijeenkomst ‘Is alles besproken, voor nu, zo, en later?’ Deze bijeenkomst is bedoeld voor senioren in Zeist.

 

Presentatie

Tijdens de bijeenkomst krijgen de bezoekers een presentatie waarin aandacht wordt geschonken aan bovengenoemde vragen. Vervolgens kan de zaal daarover in gesprek gaan, waarbij bezoekers ook van elkaar kunnen leren. Het streven is, dat de bezoekers met de nodige adviezen weer huiswaarts gaan.

Ook krijgen bezoekers te horen bij welke hulpverleners en instanties men terecht kan voor persoonlijke hulp en ondersteuning op maat.

 

Inzicht

Veel mensen hebben wel eens de behoefte om met iemand te praten. De huisarts kan met veel dingen helpen. Niet alleen bij ziekte of pijn, maar ook bij andere zaken. Zaken die belangrijk zijn om zo prettig mogelijk te kunnen leven. Ook andere hulpverleners (bijvoorbeeld iemand van het Sociaal Team of een ouderenorganisatie, of een wijkverpleegkundige of geestelijk verzorger) kunnen helpen. Deze bijeenkomst helpt senioren inzicht te krijgen in wat er zoal mogelijk is.

 

Datum en locatie

De bijeenkomst is op donderdagmiddag  6 september 2018, van 14 tot 16 uur. Locatie: Binnenbos, Hoog Kanje 186 in Zeist. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar zeist@zeist.nl of te bellen naar het vijfcijferig telefoonnummer van de gemeente: 14030. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is aanmelding noodzakelijk.

 

Organisatoren

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de volgende partijen: NUZO (Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen), algemene seniorenvereniging en ouderenbonden in Zeist,  gemeente Zeist, en MeanderOmnium.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam