Koninklijke Onderscheiding voor Mia van Jaarsveld-Kemp

Montfoort – Op donderdag 7 oktober kreeg mevrouw Mia van Jaarsveld een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De uitreiking werd gedaan door burgemeester van Hartskamp- de Jong.

Kerkwerk

Mia van Jaarsveld is zeer betrokken bij het wel en wee van haar kerk, de jaarlijkse vieringen en speciale momenten als communie, vormsel en de welbekende Herdertjestocht rond kerst. Zij is een groot organisatietalent, een gouden stille kracht die achter de schermen heel veel regelt.” Met deze woorden ontving mevrouw Mia van Jaarsveld-Kemp op 7 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp- de Jong voor haar jarenlange inzet binnen de Geloofsgemeenschap St. Johannes De Doper.

Pastoraal werk

Sinds 2001 is Mia van Jaarsveld-Kemp lid van de plaatselijke en regionale pastoraatsgroep Geloofsgemeenschap St. Johannes De Doper (onderdeel van de parochie de Heilige Drie Eenheid) in Montfoort. Als vrijwilligster zet zij zich al jaren met veel enthousiasme en toewijding in voor diverse werkgroepen en activiteiten binnen de parochie. Mevrouw van Jaarsveld-Kemp heeft nauwe contacten met de (werk)groepen in haar aandachtsgebied, o.a. de doopwerkgroep, de eerste communie werkgroep en de vormselgroep. Daarnaast zet zij zich in voor gezinsvieringen als Kerstmis.

onderscheiding

 

Mia van Jaarsveld is lid van de plaatselijke werkgroep Eerste Heilige Communie en Heilig Vormsel. Zij is spin in het web bij de voorbereiding en uitvoering van de bijeenkomsten met kinderen en ouders en de kerkdiensten. Mevrouw Van Jaarsveld steekt jaarlijks al haar energie in deze voor kinderen belangrijke stap in hun (kerkelijk) leven. Mevrouw Van Jaarsveld is een betrokken lid van de kerk, actief in werkgroepen maar heeft ook oog voor haar mede kerkgenoten. Er zijn mensen die hun mobiliteit verliezen, maar toch graag naar de kerk willen. Zij zet zich in om kerkbezoek voor minder valide inwoners uit Montfoort en Linschoten toch mogelijk te maken.

Herdertjestocht

Ook heeft mevrouw Van Jaarsveld vanaf 2014 een groot aandeel in de organisatie van de Herdertjestocht. De herdertjestocht is een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een leuke manier wil beleven. Geloof, cultuur en leeftijd spelen geen rol. De Herdertjestocht is uitgegroeid tot een evenement waar jaarlijks meer dan 300 mensen aan deelnemen en dat enorm bijdraagt aan de sociale cohesie in de gemeente Montfoort.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam