Nieuwe fototentoonstelling ‘Vianen en Water’

fototentoonstelling

Vianen – Vanaf dinsdag 5 februari is de nieuwe fototentoonstelling ‘Vianen en Water’ te zien op de Lekdijk in Vianen. Deze buitenexpositie volgt de 20 grote foto’s over de Nieuwe Hollandse Waterlinie ‘Lek en Linie’ op. Zowel wandelaars als fietsers kunnen de route van circa 9 km volgen tussen de Hofpoort in Vianen en Fort Everdingen. ‘Vianen en Water’ maakt onderdeel uit de activiteiten voor het waterjaar Vrijstad Vianen, dat t/m juni 2019 loopt. Half april 2019 volgt nog één wisselexpositie, zodat de Lekdijk het eerste half jaar het decor blijft voor prachtige foto’s over het thema water.

fototentoonstelling

Vianen en Water

Vianen is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat blijkt uit de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal. En natuurlijk maakt rivier de Lek een belangrijk onderdeel uit van de identiteit van Vrijstad Vianen. Voor het thema ‘Vianen en Water’ mochten dit keer (amateur)fotografen mee doen aan een fotowedstrijd. In totaal werden er 121 foto’s ingestuurd door 27 personen. Hiervan werden er 20 winnende foto’s geselecteerd van 12 fotografen. De fotografen zijn Cock van de Wetering, Greet Boere, Danique van Oort, Hans Faasse, Bart Smulders, Job van de Groep, Henk Broer, Marijke van Zwienen-Durwael, Jan Renes, Rob Jansen, Joep Poot en Femke van der Weerd. Zij maakten prachtige plaatjes, o.a. van de Oude Lekbrug, de uiterwaarden, recreatieplas de Put en rivier de Lek. Het verhaal achter elke foto is te vinden op vrijstadvianen.nl. 

fototentoonstelling

Waterjaar

De tentoonstelling ‘Vianen en Water’ maakt onderdeel uit van het Waterjaar Vianen. Het Waterjaar bestaat uit een reeks activiteiten en evenementen die alles te maken heeft met water. Door de Lek, de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal is te zien dat Vianen onlosmakelijk verbonden is met het water. Vianen toont met het Waterjaar haar identiteit en brengt met de Tentoonstelling een ode aan de Lek, waarachter de Vrijstad is verrezen.

Meer informatie over de fototentoonstelling en het Waterjaar is te vinden op vrijstadvianen.nl

fototentoonstelling

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam