Patrimonium vernieuwt en verduurzaamt in De Pol

Patrimonium

Veenendaal – Gezonde, duurzame, veilige en comfortabele woningen. Dat moet het eindresultaat worden van een flinke onderhoudsoperatie die Patrimonium woonservice vanaf dit voorjaar gaat uitvoeren bij woningen aan de Emmalaan, Koninginnelaan en Stadhouderslaan in de Veenendaalse wijk De Pol. Op 17 januari ondertekende Patrimonium de aannemingsovereenkomst met aannemer Klaassen en een sociaal statuut met de Huurdersvereniging.

De bewoners hebben er even op moeten wachten — Patrimonium heeft met bewoners en deskundigen alle mogelijkheden uitgebreid onderzocht — maar het resultaat mag er zijn. Alle woningen worden flink geïsoleerd en krijgen een modern ventilatiesysteem. Op de adressen waar in de afgelopen jaren keuken, badkamer en/of toilet nog niet zijn vervangen, gebeurt dit nu ook. Dit alles zonder huurverhoging en met uitzicht op een dalende energierekening: de woningen gaan dankzij de verduurzaming van energielabel E naar label A.

Patrimonium

Sociaal statuut

In het sociaal statuut zijn Patrimonium en de Huurdersvereniging onder meer overeengekomen welke maatregelen worden getroffen om de overlast voor bewoners zo veel mogelijk te beperken. Patrimonium-bestuurder Trees van Haarst sprak bij de ondertekening haar waardering uit voor de samenwerking met de bewoners, de huurdersvereniging en de aannemer. Bewoner Wim Budding werd extra in het zonnetje gezet voor zijn niet aflatende inzet in de projectgroep die het groot onderhoud aan de woningen heeft voorbereid. Als de aanvraag van de omgevingsvergunning vlot verloopt, verwacht Patrimonium dat de werkzaamheden in april van start kunnen gaan.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam